Miért hisz valaki a laposföldben, meg hasonló összeesküvés elméletben?
Amúgy van ember a Földön, aki találkozott már olyannal, aki hisz ilyen "flat Earth believer"? Mert én még csak olyannal találkoztam, aki hülyének tartja őket. De olyannal nem, aki tényleg hitt benne.
Amúgy meg az előttem szólóknak igaza van, akár 21. század, akár nem, az emberek jó része még mindig sötét, mint a végtelen világűr. Valaki írta itt a Soros-tervet, és igen, az egy nagyon jó példa. Mikor elolvastam a levelet, amit küldtek (kíváncsi voltam, na) szerintem vagy tíz percig meredtem a távolba, hogy WTF. Ekkora népbutítást! Az egész arra megy ki, hogy a tudatlan (nem sértésből, komolyan) birkák azt válaszolják nekik, amit ők hallani (látni) akarnak. Komolyan, röhejesebb propaganda szöveg, mint amiket a kommunizmusban nyomtak a drága jó orosz parasztok fejébe. És sajnos nagyon sokan elhiszik, mert ugye hivatalos dolog, akkor úgy kell legyen, meg hát ott fent úgyis okos emberek vannak, nem? Benyalják a hülyeségeket. Ezek a kérdések pont olyanok, mint amikor a konzervatív anyuka megkérdezi a kicsi porontyát, hogy "Látod, Pistike, milyen csúnya az a bácsi tetoválásokkal? Gusztustalan, minek csúnyítja el magát? Ugye te sosem leszel ilyen?" Erre mit tud felelni szerencsétlen hat éves Pistike? "Nem, Anyu, én nem leszek ilyen." Gyakorlatilag a kérdésben a válasz, hogy szar embernek érezd magad, ha mást mondanál. Mert hát ugye tök egyértelmű a válasz, nem? Még a szádba is adjuk, gondolkozni sem kell.
Jó, lehet, kicsit eltértem a tárgytól. Be is fejezem, mert jól felhúztam magam a hülyeségen. Remélem azért érthető, mit akartam mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!