Félek a vezetéstől, mit tegyek?
33 évesen még mindig nincs jogsim, mert rettegek a vezetéstől. Sőt, ha mellettem a kocsiban gyorsabban hajt valaki vagy hirtelen előz, akkor elfog a halálfélelem, hogy csak nehogy baleset történjen.
Alig van olyan családtagom és barátom, akinek ne lett volna eddig legalább egyszer balesete (a koccanásoktól egészen egy halálos balesetig), így alapja is van a félelmemnek.
Mit tegyek?
Nem tudok erre mit mondani, szerintem így 33 évesen nem is érdemes már erőltetni. Nálunk a családban tesóm unokahúga csinálta meg a jogsit, de felügyelet nélkül nem mer vezetni, lehet hozzászokott az oktató közbenjáráshoz, vagy az Apja figyelméhez de változtatásra nem lehet késztetni őt sem. Hiába magyarázzuk el neki 2-3an is hogy ne foglalkozz a másikkal, ha Ő 80-al előz téged 40-es táblánál te akkor is szabályosan mész és erre figyelj.
A szabályokat tudja, de neki is az a baja hogy túlságosan ad idegenek véleményére. Pl ha araszolni kell mert este mennek hazafelé munkából, akkor ott izzad a keze a kormányon meg jár a feje hogy most mi lesz ha hátulról belém jönnek, nem tud innen kimenni.... Sajnos már nincs türelmem hozzá mert látom hogyha ülnek mellette teljesen a másikra hagyatkozik, múltkor össze is veszett velem mert azt mondtam neki, mi lenne veled ha éjszaka kéne felkelni és rohanni a kórházba velem nyílt sebbel? Én nem tudnék rád figyelni, neked kéne cselekedni.
Én sosem féltem se a kormánynál, se motoron. Volt aki majdnem levitte a tükrömet előzésnél, de utána is mentem és elküldtem a k****a anyjába a gyereke előtt. Ha kiszállt volna el is verem.
Erőt kell venned magadon, mert más nem fog tudni segíteni.
Ha félsz, akkor ne vezess! Törtem már autót, bármikor újra megtörténhet, de ettől még nap mint nap kocsiba ülök, nem stresszelek a dolgon (ellenben a semmin képes vagyok stresszelni). Van, ilyen, hogy valaki fél vezetni, ha nem akarsz és nem vagy rákényszerülve, akkor ne vezess!
A félelmek leküzdésének szerintem a legjobb módja, ha szembe megyünk velük, azaz minél többet ülsz autóban egy jó sofőr mellett. Ha nem megy, akkor marad a tömegközlekedés, hátha az egy fokkal jobb.
Egyébként egy csomó munkahelyre kérik a B kategóriás jogosítványt, ellenben állásinterjúkon emlékeim szerint sosem került elő a dolog és vezetnem sem kellett. Szerintem emiatt ritkán küldenek el egy munkahelyről vagy állásinterjúról.
Szia! Kb. ugyan olyan vagyok/voltam mint most te.
2016 áprilisban iratkoztam be először Kresztanfolyamra majd egy hónapra rá kaptam is vizsgaidőpontot. Egy párszor elbasztam a vizsgát de tavaly decemberben végre meglett. De nem mertem beiratkozni autóvezetésre utána vagy fél évig mert féltem a vezetéstől. Ugyanaz azok voltak az indokaim mint neked (nem nagyon szerettem az anyósülésen utazni soha). De most nyáron elkezdtem a vezetést. Semmi az egész. A semmiért féltem. Sőt! Bár közel sem vagyok jó autóvezető (kb. 30 órám van benne)
De azt a tanulságot vontam le magamnak, hogy ha balesetem lesz akkor az valószínűleg valamelyik gyökér gyalogos vagy a forgalomban nálam gyorsabban haladó idióták miatt lesz (mivel én 50km-es útszakaszon 50-el megyek, a legtöbben elhajtanak mellettem. 70-es úton ugyan ezt tapasztaltam.) Amúgy szeretek gyorsan menni :D. Nincs abban semmi csak be kell tartani a sebességhatárokat. Nem véletlenül vannak ott azok a táblák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!