Milyen egy tölgygyökeres budapesti mentalitása, miben tér el egy vidékitől?
én elnéztem..aztán visszanéztem
ekkora jópofa félre hallást..
Te tuti nem vagy vidéki - ott sem mindenki ekkora paraszt...
Vidéken is írnak az iskolában,vagy te nem jártál?
16# Köszönöm a leparasztozást!
Az vesse rám az első követ,aki minden szót helyesen ír le,és még életében nem hibázott egy szó leírásánál sem.
Kérdés, hogy vidéki alatt mit értünk. Ugye alapvetően minden, ami nem pesti, csak 1) hajlamosak megsértődni rá azok, akik nem falun laknak, 2) azért tényleg vannak különbségek mondjuk megyeszékhely és tanya között.
Szerintem kisváros, nagyváros, Bp. között nincsenek hatalmas különbségek. Falu vs. Bp. már inkább.
Én pl. Bp.-n azt szoktam meg, hogy nem ismerek mindenkit az utcáról, a házban. Nem kezdek el cseverészni olyanokkal bármiről, akik szembejönnek velem az utcán. Olyan dolgokat tolakodásnak veszek másoktól, amik vidéken teljesen megszokottak (pl. nem túl közeli ismerősöktől bizalmas kérdéseket a vallásomról, a párkapcsolatomról). Pont ezen okok miatt kívülről nem tűnök segítőkésznek, mert segítek mindenkinek, akit az utcán látok, és baja van... falun ismernek mindenkit, tudják akkor is, ha részeg, hogy jajj, Józsi bá' megint betintázott, tudjuk, hol lakik... Bp.-n meg az emberek 99%-át nem ismerem, nem tudom, miért fetreng, azt sem tudom, fertőző-e... több a veszély, óvatosabb az ember.
Plusz alapvetően megszoktam a nyüzsgést, és több igényem van eljárni kikapcsolódni, akár buli, akár mozi, akár színház... mondjuk ez nem minden bp-ire igaz. De azért nekem nagyobb esélyem is van mindezt véghezvinni, mint falun, ahol a legközelebbi mozi a szomszéd városban van, színház meg a megyeszékhelyen maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!