Miért ragaszkodnak a magyarok az ázsiai eredethez?
Tudomásom szerint a kereszténység átvétele után a magyarokban szinte teljesen eltűnt az ázsiai vér. És már a középkorban is is fehér európai jellegűek voltak.
Itt van pl egy bécsi kódexben ábrázolt magyar követ:
[URL= [link]
Miért ragaszkodnak az emberek ennyire az ázsiai identitástudathoz, szerintem semmi rossz nincs az európaiságban.
Én személyesen a mai magyarokat az 1000 res évektől számítanám, mert tulajdonképpen azoknak az embereknek vagyunk leszármazottaik, mindössze a nyelvünk maradt a régiből.
Amikor viszont néhány embernek ezt említem akkor, hú hogy "de az Attila vére" meg az "Árpád fiai" meg a "rovásírás" szerű dolgok fogadnak. Egy egyértelműen európai jellegű ember miért akar ázsiai lenni (nincs bajom az ázsiaiakkal), az ázsiai sem utánozza az európai embert.
8 as: ezek a képek nem lehetnek túl hitelesek, könyvből származó nyomtatott képek.
Egy magyararországi kódex korabeli ábrázolása I. Istvánról
Nem tűnik keletiesnek.
" Én csak nem értem mire lehet büszkének lenni egy nomád hordában, és akkor aki nem néz ki mongolidnak és Magyarországon él az nem is magyar? Akkor mi? "
De magyar,vagyis keverék. Tiszta magyar vérű ember már nincs. Volt itt török,Habsbirg,orosz szerinted az nyom nélkül maradt? A magyarok elég sok néppel keveredtek,és azért más az arcuk,mert más népekkel keveredtek. Nekem pl német,orosz őseim is vannak,persze hogy nincs mongoloid arcom.
Utolsó, hát persze, mivel az ideérkezettek az itteniekkel keveredtek, akik jóval európaibbnak tűntek, nem fél-mongoloidok voltak!
Te meg ide születtél, nem te választottad, ezt dobta a gép, ezt kell szeretned!
Amúgy meg rohadtul nem attól lesz valaki európai, hogy fehérebb a bőre, ez egy oltári nagy baromság!
Cristiano Ronaldo is európai, mégis ha nem lenne híres, a legtöbb ember tuti arabnak nézné! Portugálok, spanyolok, olaszok, gorogok, de ott van kb. az egész Balkán, oroszok sem mind fehérek stb...
Bennem nincs se büszkeség, se tagadás eredetünket illetően.
Egyszerűen csak annyi érdekel, mint eredet, történelem hogy honnan származunk.
A horda jelzőt viselkedésük, életmódjuk alapján sok akkori népcsoportra el lehet mondani: barbárok, vikingek, amikor hódítottak, "kalandoztak" és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!