Amikor valakinek gyereke van, miért kell ezt hangsúlyozni?
Pl, amikor facebook on a munkahelynek ezt adja meg "Anya vagyok és büszke rá". miért kell kihangsúlyozni, mert amúgy nem lenne büszke? vagy ciki, ha valaki anya és van gyermeke? Folyamatosan bizonygatják, hogy jaa én szeretem, meg büszke vagyok, nézd csak, csinálok napi 60 képet.
Szerintem ha valaki büszke, azt nem kell másoknak bizonygatni. Mert azt Ő és a környezete tudja.
Azok írnak ilyet, akik a szakmunkásképzőben is bukdácsoltak, és 3 évente menetrendszerűen jön az újabb gyerek, és a férjük tartotta el őket világ életükben. Nagy kedvencem még a "szüljünk minél több gyereket minél több apától még jó fiatalon a szüleink nyakára" csak hogy esély se legyen a normális életre, ugye?
"Büszke vagyok rá" -ahhha! Évmilliók alatt nők milliárdjai szültek már gyereket, mi újat tudna még mutatni?
Az a gyerek, akire Ő olyannyira büszke, az az Ő vére, az Ő genetikája, tehát mindenki másnak az a gyerek teljesen érdektelen. Magyarán szólva le van sz@rva! Majd legyen rá büszke ha tudós lesz, vagy élsportoló, vagy valami nagy valami. Négy fal között lehet rá büszke, ha szépnek látja, szépen büfizik, vagy akármi.... De hogy Ő egyszerűen csak arra büszke hogy anya, az nagyon proliság.
És a legtöbbjük az anyasággal kapcsolatos fáradozásaikat úgy adják elő, mintha valami iszonyatosan fontos és hasznos dolgot tettek volna az emberiségért. A négy fal között biztos, de ez mást miért érdekeljen? Másnak azzal nem tett szívességet, hogy szült.
Tenyleg a mai masik divat a hatalmas onsajnalat es folyamatos aldozatszerep. Persze a neveles sokaknak, tisztelet a kivetelnek abbol all hogy zsarolja, fenyegeti vagy kiabal a gyerekkel.sokszor nezem az utcan vagy boltban, miket muvelnek a szulok sokszor. Aztan abbol lesznek a szorongo, pszichopata felnottek.
Na meg, amikor a babakocsit tolja de a csajnak kotelezo a gyerek mellett dohanyozni. Ezekre nem lennek buszke
Nem értek vele egyet én sem: bezzeg ha átmegy kamaszba, esetleg mindenféle balhéba keveredik, akkor már nincs örömposztolás:).
Igen, valóban ezt a saját kis berkén belül kellene hangoztatni, örvendenie neki.
Miért csinálják? Trendi; azt gondolják, hogy így példát kell mutatni másoknak; ettől csak a jó oldalát látják a másiknak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!