Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Létezik olyan, hogy egy ember...

Létezik olyan, hogy egy ember teljesen értéktelen?

Figyelt kérdés
Sok depressziós, önbecsülési gondokkal küszködő ember érzi azt, hogy értéktelen, nem tud miért felnézni rá senki, ha az utca közepén esne össze is átgyalogolnának rajta. Ez csak a hibás önértékelésből adódik, vagy tényleg léteznek a társadalomból valamiért kitaszított emberek?
2017. aug. 27. 23:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%

Mindenki kitaszított, mivel az ember ego lény alapvetően. Jó akkor válok jóvá, amikor nekik érdekük van benne.

Rossz akkor válik rosszá, amikor káruk lesz valamiból.

Amikor összeesik valaki az utcán, nekik saját dolgukkal kell foglalkozni és elmennek mellette.

2017. aug. 27. 23:06
 2/12 anonim ***** válasza:
33%

léteznek értéktelen emberek, de azok nem a depressziósak

rám pár év depresszió alatt sokat irigyek voltak a sikereim miatt, én semmit nem tudtam belőle értékelni, pedig tényleg elég sokat elértem, most utólag már valamennyire értékelem őket

van néhány lecsúszott drogos vagy alkoholista akik a kocsmárosnak és a dílernek értéket képviselnek, de a társadalom számára inkább csak kártékonyak (Mekk Elek és tolvajlás sokszor)

2017. aug. 27. 23:07
 3/12 anonim ***** válasza:
42%
Tudod azt mondják, hogy minden ember értékes és ezt én igaznak is gondolom..mindaddig, amíg valaki értékesnek érzi magát. amint úgy gondolja hogy értéktelen, bezárkózik, stb..csak tengődik és nem lesz hasznos tagja a társadalomnak. ez filozófiai kérdés is lehetne. szóval szerintem minden ember LEGFELJEBB annyit ér, amennyire tartja magát. ha valaki feladja és elhagyja magát akkor tényleg nem ér sokat. Az ilyen embereken viszont lehet és kell is segíteni. Aki viszont túl sokat gondol magáról, az nem biztos, hogy annyit is ér..sőt...
2017. aug. 27. 23:08
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
Ha már egy ember értékesnek tartja, akkor nem értéktelen. De szerintem nincs ilyen. Én még nem találkoztam olyan emberrel, akiben ne láttam volna valamit.
2017. aug. 27. 23:18
 5/12 anonim ***** válasza:
72%

Létezik. Mégpedig a lelkiismeret-nélküli, empátiahiányos, mindenkit a céljaiért eltaposó, tárgyként kezelő ember. Ezekben az emberekben nincs emberség, nincs semmi emberi érték, ami emberré tenné őket.

Egy depressziós, szorongó ember viszont nem ilyen. Neki igen is vannak emberi értékei, igen is megvannak a tulajdonságai, ami értékes emberré teheti. Nem feltétlen sikeressé, híressé vagy kiemelkedővé, de értékessé.

2017. aug. 27. 23:26
 6/12 anonim ***** válasza:
63%
Vėlemėnyem szerint, nem kell ahhoz az utcán rosszul lenni, hogy átgázoljanak az emberek valakin, megteszik ezt anélkül is. Aki kicsit is másabb, mint a többiek, azt kirekesztik, úgy viszonyulnak hozzá, mintha másik bolygóról jött volna.Szerintem minden ember ėrtėkes, de sokan nem tudják a másikban az ėrtėkeket meglátni.
2017. aug. 27. 23:27
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
Én vagyok az élő példa.
2017. aug. 27. 23:27
 8/12 anonim ***** válasza:
64%

léteznek a társadalomból kitaszított emberek, de rosszul hiszed, ha azt gondolod, ez jelenti az értéktelenséget. Sokszor a társadalom éppen a legértékesebb embereket taszítja ki magából, mert azok túl jók az átlaghoz képest, és a többség nem tud velük mit kezdeni.

A depressziós, önértékelési problémás emberek pedig többnyire éppen hogy értékesek, ha másért nem is, azért biztosan, mert a saját szenvedéseik empátiára tanítják őket, és a belső vívódásaik során sok fontos dologra rájönnek.

A teljesen értéktelen embereket valójában legcélszerűbb egy-egy közösség legnépszerűbb, legfelkapottabb, központi figurái között keresni. A legtöbb üresfejű, lelketlen, önimádó embert meglepő módon itt találod, akik körül minden barátság, felkapottság csak a látszat, de semmi sem igazi, legkevésbé ők maguk.

2017. aug. 27. 23:28
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Minden embernek vannak értékei. Csak vagy maga sem tudja, vagy ezek sem neki, sem a társadalomnak nem különösebben számítanak. Pl lehet, hogy a drogos szép verseket ír, vagy a masszív alkoholista kiváló horgász.
2017. aug. 27. 23:29
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
kössz a pirosat. én is adom mindenkinek...meg kéne értenie a sok majomnak, hogy azzal nem az egyéni vélemény eltérését kéne pontozni egy szubjektív témában...
2017. aug. 27. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!