Akiknek nincs iskolai végzettségük, szakmájuk miért érzik senkinek magukat?
Legalábbis nekem csak 8 általánosom van, és így érzek.
Saját magam hibájából nem sikerült befejeznem a középiskolát, rengetegszer megbuktam, volt hogy négy-öt tantárgyból is.
Jelenleg egy gyárban dolgozom, ahol azért az emberek többségének mégis csak van szakmája.
És én ezt nagyon szégyellem, mikor megkérdezik, akkor én erre azt tudom mondani, hogy nem fejeztem be a sulit, nincs semmim, csak 8 általánosom.
Beteg a magyar társadalom.
Az egésznek az a gyökere, hogy a "módosabb" szülők foggal-körömmel küzdenek a csemetéik "rangon aluli" kapcsolatépítése ellen.
Aztán ott van a magyar emberek mentalitásából adódó általánosan jelenlévő elemi rosszindulat: Aki viszi valamire, azt gyűlölni kell, vagy/és ki kell közösízeni, ill. közgyűlölet tárgyává kell tenni.
A harmadik tényező az esztelenül erőltetett "karrierépítés", - nem elég, hogy a szülőágynál már ott áll egy ember, aki az újszülöttnek adja is a "gépi" (adó) számot, anyuci még lihegős fájdalmában már azt rebegi, hogy "megszületett az én kis ügyvédem"! - Betegek!...
A negyedik, hogy Magyarországon nemes egyszerűséggel lenézik a szakmunkát, - mindenki úgy képzeli el az életét, hogy egy légkondicionált iroda mélyén fogja leélni az életét - havi 600000-ért vagy még többért.
Bármerre is tévedsz ebben az országban, az a legjobb, ha titkolod ki vagy és milyen képesítésed van, mert mindenhol azt súlykolják az emberekbe, hogy akinek nincs diplomája, akinek nincs internete, fizikoterápiás (masszírozható) androidos kütyüje, email címe, gyereke, ill. nincsen még 18 éves vagy elmúlt már 40, az egyszerűen nem ember!
Ez van, - és kevés az esély arra, hogy ez (pozitív irányba) meg fog változni, mert az ország mindenkori vezetése is ebbe az irányba befolyásolja az egész társadalmat! Szerintük gyűlölni kell azokat, akik az "értékrendjükbe" nem illeszthető bele!
8 és 13
Nem vagy hülye. Embertelen, antiszociális gazember vagy. Szívesen állok elébe, ha van kérdésed ezzel kapcsolatban. Nem azt írtad 8-ban, hogy "az számodra egy lusta ember" - ez ugyanis még elgurul.
Hanem "selejt" "annyit is ér" "semmit"
Ezért kénytelen vagyok azt megállapítani, hogy minden tanulmányod ellenére embertelen vagy - a társadalomban meg az ilyen: selejtes.
És senki sem dicsekedett itt - még értelmezve olvasni sem tanultál meg.
Kíséreld meg az emberré válást.
16.33.
Te meg egy kétnyelvű szégyenmagyar vagy.
Na és ha valaki buta is, meg lusta is? Ő lesz az, aki majd a helyszínen marad tanunak, amikor a pirosban elcsap egy fontos sietős autóvezető.
Meg ő lesz az is, aki végighallat, amikor valami bajod van, és nem kér pénzt érte, mint a szakember végighallgatók.
Végülis a 8 általános is iskolai végzettség. Hogy miért vagyunk annyira oda a papírokért, azt nem tudom. Talán valami német maradvány, vagy sznobság, hogy nem elég, ami a fejemben van, még papírral is bizonyítanom kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!