OwnMckendry Kék bálnáról szóló videójáról mi a véleményetek?
A depresszió egy pszichés betegség, egy videó nyílván nem fog segíteni. A depresszióval küzdőknek pszichiáter segítségére van szükségük, egy videó vajmi keveset fog változtatni az állapotukon.
Akik tényleg öngyilkosok akarnak lenni, azok megteszik a játék nélkül is. Én még régebben vágtam magam, szóval tudok személyes tapasztalatra támaszkodi.
Egy pszichésen sérült ember nem képes egészséges ember módjára gondolkodni, és döntéseket hozni. Azok akik belevágtak a kék bálnába tisztában voltak azzal hogy a játék végén öngyilkosok lesznek. Jogosan feltehetjük a kérdést, hogy nem vették ezt észre az áldozatokon? Már nem azért, de le merném fogadni, hogy egy szerető és gondoskodó családban egyből észre ennék ha valaki vágná magát, vagy játszana a kék bálnával. Elképesztő hogy mennyi aberrált ember él, és mennyi erőszakos cselekmény történik a munkahelyeken, otthon, az iskolában. Ezek az emberek a kék bálna nélkül is öngyilkosok lettek volna, a játék gyakorlatilag csak egy kis indító lökés volt felé. A játék kitalálója például úgy vélekedik erről, hogy szerinte segített az összes áldozaton. Egy orosz tinédzser is az első áldozatok közt volt. A szülei nem foglalkoztak vele, elzűllött, rendszeres droghasználó lett. A pszichopata viseljedést tanusította amikor sorra kínozta és gyilkolta meg a kutyákat és macskákat. Neki talán megváltás volt a halál. De sajnos senki sem tehet arról hogy hova születik.
Nem a kék bálnát és a sok "depis" tinit kéne hibáztatni, hanem a szülőket, mert ezt megengedték, és ennyire nem voltak tekintettel a saját gyerekükre.
Én nem néztem végig, de... Komolyan le lehet tudni annyival egy videót, hogy más videósok alkotásait nézi, és közben hülye fejeket vágva szörnyülködik. Gratulálok, így könnyű 17 perces videót készíteni! (Ráadásul 2 videó alapján véleményt alkotni, mert minek többet tájékozódni...)Ezek alapján én nem tudom annyira tisztelni, hogy ne röhögjem képen, hogyha ellentétes vele a véleményem. Sőt. Ha öngyilkos akar lenni, nem hiszem, hogy jobb belátásra térítene egy random Youtube-videós, aki hülyén üvölti, hogy ha van mit ennem, és ennek ellenére is depressziós merek lenni, az szánalmas.
De lehet, hogy a maga kis 13 éves követői közül ki tud ezzel valakit húzni az önsajnálatból meg a kamudepiból, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!