Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennyire elítélendő ez, esetleg...

Ennyire elítélendő ez, esetleg csak irigykednek?

Figyelt kérdés
Nem dolgozok sehol, ugyanis egyvalamit csinálok csak: kriptopénzt bányászok. Eljutottam arra a szintre, hogy havonta kb. 675.000 forintnak megfelelő dollárt bányászok ki. Kijelentettem, hogy én nem vagyok hajlandó havi 120.000-180.000 forintért kikelni az ágyból, elmenni dolgozni, adott esetben több műszakosan. Ha egész nap ki sem kelek az ágyból, akkor is megkeresem a havi 675.000 forintot, persze van, amikor kevesebb, van, amikor kicsivel több. Ebben is volt így is munka, mert a gépparkot fejleszteni kellett, az erre való pénzt pedig több műszakos munkával kerestem meg.

2017. aug. 16. 22:57
1 2
 11/19 Bihar Valatonon ***** válasza:

Ez a téma nagyon jól hangzik, de nagyon nem vagyok benne otthon...

Amúgy nem vagy ezzel egyedül én is évek óta bizonyoso emberektől kapom az ívet, mert mindig azzal kerestem a pénzt, ami nekem szimpatikus volt, és amit szeretek csinálni,de ez sokak számára olyan mintha valaki óriási bűnt követne el...ezek az emberek általában azért olyanok amilyenek, mert ők nem tudják ezt megtenni így marad a másik lenézése....

2017. aug. 17. 01:12
 12/19 anonim ***** válasza:
23%
Sajna ebből nem laksz jól. Ki tart el amúgy?
2017. aug. 17. 06:55
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Legálisan saját magad által megszerzett pénz amiért tenned kellett. Te kihasználtad a 21. századot, ennyi történt.
2017. aug. 17. 12:00
 14/19 anonim ***** válasza:
46%
Lehet videókártyákat venni? Ha, igen mennyibe kerül? Ismerem az eljárást, vagyis pontosabban a barátom foglalkozik ezzel. Persze mèg nem ilyen nagy pènzt keres vele, de működik.
2017. aug. 17. 13:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Nálam nem lehet vásárolni videókártyát, de a boltban természetesen lehet. Szét kell nézni, az enyémet az USA-ból hozattam, nem volt olcsó, pár százezerbe belekerült. Ki kell próbálni többet is, mert van, amelyiknek magas a fogyasztása, alacsony a profit. De nemcsak a videókártyára kell figyelni, komoly hűtés is kell, stb. Rendkívül zsebbenyúlósak ezek a dolgok. És bocsi, hogy nem írok részletesebben dolgokról, de van már így is elég konkurencia. :)
2017. aug. 17. 14:40
 16/19 A kérdező kommentje:
Ráadásul mindezek mellett a villanyszámla összege is emelkedni fog, ezzel is kell számolni.
2017. aug. 17. 14:44
 17/19 anonim ***** válasza:

Dehogy keresed meg a 675 ezer forintotXD

Valami idióta piramisjátékra próbálsz itt balekokat keresni...

Úgyhogy a kérdésedre válaszolva, bizony egy lusta, semmirevaló ember vagy, sajnálom az anyukád/feleséged/akárkidet, aki fáradtságos munkával megkeresi a te zabálnivalód árát!

2017. aug. 17. 23:26
 18/19 anonim ***** válasza:
Székely Vegán, te vagy az? Majd írj ide, ha kiengedtek az őrizetből. Egy nagy közönségtalálkozót szervezhetnél.
2018. febr. 9. 21:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Miért? Kellene irigykedni? Régi tapasztalt informatikusok kétszer vagy háromszor ennyit megkeresnek (nettóban) úgy hogy azt csinálják amit szeretnek.

De szerintem is érdekes eset. Ha valaki ebből 675 ezer forintnyi mennyiségű kriptopénzt bányászik ki akkor már több millió forint értékű számítógépparkja kell hogy legyen (3-4 de lehet hogy 5 milliós értékben a tavalyi árakon de most lusta leszek mindent pontosan kiszámolni). Ha valaki amúgy is csak 120-180 ezret keresne egy munkahelyen rendes munkával akkor a gépekre szánt pénz nem jöhetett össze egykönnyen. Ez most ok legyen mindegy.

675 ezer forintból ha levonjuk az adót és a rezsiköltséget (elég tetemes az áramfogyasztás) és egyéb esetleges járulékos költségeket akkor marad kb 300 ezer ft. Magyarországon kb az átlagfizetési szint és nem mondanám hogy irigylésre méltó. Azt még nem is vettem bele a dolgokba hogy elég jelentősen ingadozhat a bevétel mert a kriptopénzek árfolyama is nagyon billeg és a nehézség is nő idővel arányosan (és ezzel folyamatosan csökken az időegységre jutó megkereshető pénz).

2018. febr. 10. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!