Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy csak akkor...

Miért van az, hogy csak akkor kezdek tisztán látni, ha apám "helyretesz"?

Figyelt kérdés

Huszonéves fiú vagyok, aki nem találja a helyét. Semmilyen téren. Se párkapcsolatokban, se karrierben. Egy diplomám van (meg nyelvvizsgáim), de igazából azt is úgy végeztem el, hogy nem azt kellett volna, de éreztem, hogy gáz lenne félbehagyni, főleg a szüleim miatt.

El vagyok kapatva. Szégyellem leírni, de ez az igazság. Olyan az életmódunk, hogy nem voltam rászorulva eddig, hogy dolgozzak, s a szüleim mindig, mindenben támogattak. Furcsa módon szerintem ezért nem tudok dönteni. Mert bármit lehet elvileg, nem sürget az idő. Viszont épp ezért valahogy nem tudok célt kijelölni, és emiatt szorongok, mert egyszerűen nem tudom, hogy mi lenne a "reális" cél: dolgozni, mestert csinálni vagy újraorientálódni. Mindegyik esetén félek valamitől. Azért nem akarok még beállni dolgozni, mert akkor már lemondok a tanulóéveimről, a tanulással viszont a munkatapasztalattól esek el. Mindegy, hoztam most egy hülye döntést, ami nem tetszett apámnak, kiakadt, és leordította a fejem,mhogy hogy lehetek ilyen hülye. Nem tudom, miért, de ilyenkor azt érzem, hogy igaza van, és kijózanodom. Mintha már nem menne nekem a logikus gondolkodás, nem működne a józan ítélőképességem, és nem tudnék dönteni az életemről. Szörnyen érzem magam, mert el fogok vesztegetni egy évet. És nem tudom megmagyarázni magamnak, hogy miért így működöm.

2017. aug. 4. 20:38
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt nem értem igazából, hogy miért van az, hogy nem érzem a téteket az életemben, nem lépek addig, amíg nincs egy ilyen apai kirohanás. Pedig intelligens vagyok, de valami leblokkol. És amúgy szenvedek ettől, mert a mindennapokban eltöltöm az időmet a gép előtt, de nem haladok közben semerre. Apám meg azf mondja, higy ne menjek pszichológushoz, mert ő tud rajtam segíteni, nem egy idegen... de én azt érzem, hogy a neveléssel segíthetett volna, egészen eddig. Nem akarok ennyi idősen a szüleimre mutogatni, de ő segíthetett volna azzal, ha kereteket állít meg feltételeket szab, meg beszélget velem, szerintem...
2017. aug. 4. 20:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Fogd fel az élet dolgait-teendőit, mint a nagydolgot a wc-n.

Ha halogatod, akkor besz@rsz.

Tűzzél ki célt, dolgozz meg érte.Van lakásod vagy házad? Hozd össze munkahellyel-keresettel, tartsd is meg és keresd a következő célt...stb.

2017. aug. 4. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már gyerekként és azon túl is mindig irányítva voltál. Ezért nem tudod meghozni a döntéseid,mert idáog apukád (meg mindenki más) megmondta mit tegyél. Szerintem kell az a pszichológus. Nem agykurkász az,pusztán csak segítő szándékkal beszélget veled. Nekem az a meglátásom,hogy rádfér az önállósodás.
2017. aug. 4. 22:07
 4/8 anonim ***** válasza:
8%

Kezd el pár férfias hobbit.

Menj le heti párszor box edzésre és heti 1x lakásos örömlányhoz dugni.

2017. aug. 4. 23:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem depressziós vagy és szorongásos beteg, aminek egyik oka az lehet, hogy amint már fentebb is írták, túlirányítottak. Domináns, leuraló szülők mellett ez nem is olyan furcsa. Amúgy ami a továbbtanulásodat illeti, szerintem keress új szakot, amivel lenne tényleg munkád és szeretnéd is csinálni. Nem erőltetném a mestert a helyedben. Még most simán tanulhatsz, mert ha elkezdesz dolgozni, utána már nehezebben tudsz tanulni.
2017. aug. 5. 10:48
 6/8 A kérdező kommentje:
Furcsa, hogy azt írjátok, túk erős kontroll alatt voltam. Én épp az ellenkezőjét mondanám egy pszichológusnak, és ide is épp azt írtam, hogy túl sok mindenben kaptam szabad kezet, túlságosan tágak voltak a korlátok, és emiatt nem tudtam és tudok mit kezdeni magammal. Szerintem az emberi akarat olyan, mint a puskapor: ha szűk helyre zárják, utat tör magának, de ha egy sík felületen gyújtják meg, munkavégzés nélkül elillan a levegőbe. Akit nem korlátoznak valamilyen szinten, az nem lázad, tehát önálló sem lesz. Nem?
2017. aug. 5. 14:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Amikor erről a két végletről beszélsz, végeredményben ugyanarról beszélsz. Szinte majdnem mindegy amúgy, hogy mi okból lettél ilyen, a megoldás a lényeg. Régebben én is elkövettem ezt a hibát hogy folyton a miérteken és a mozgató rugókon agyaltam. Egyébként a túlzott szorongásban a másiktól ugyanúgy előidézheti a másikra való felnézést, magasztolást, miközben rejtetten pedig félelem van benned.
2017. aug. 5. 22:27
 8/8 Marci024 válasza:
Nekem nem volt apám, vagyis volt 5 éves koromig. Neked csak annyi a bajod, amit le is írtál. El vagy kapatva. Mindig meg volt mindened, sosem kellett küzdened semmiért. így ha bármid van, semmibe veszed. Ne emészd magad butaságokon. gondolkodj, mi az amit szívesen csinálsz. Aztán törődj kicsit azzal. Én amúgy örülnék, ha helyretenne. Nem tud, így magamnak kell ezt is megoldanom. :D
2017. aug. 6. 03:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!