Ha a Puzsér Róbert nem tud énekelni ( hallottam egy adásban, fél oktáv az is felismerhetetlenül hamis) és nem játszik semmilyen hangszeren, akkor hogy jön ahhoz hogy mocskoljon és leszóljon zenekarokat?
"Ne haragudj, de annyi eszem még nekem is van, hogy eltudjam különíteni, hogy a cipő anyagával vagy a lábammal van-e a baj. "
Igen, lehetséges, de ne felejtsd el, hogy azt a cipőt te viselted, megismerted, tudsz véleményt alkotni róla. Viszont ahogy írtam fentebb, ha nem tudsz még alapjaiba véve se semmit a zenéről, nem tudsz játszani PL gitáron, akkor egy gitárost legyél már olyan kedves, ne kritizálj szakmai szemmel, mert: 1 nincs olyan szemed. 2 fogalmad sincs a gitározásról. csókolom.
Borzalmasak ezek a párhuzamok, hisz nyilván tudsz valamit a kresz-ről, és arra alapozva kritizáltad, hozzáteszem meglehetősen primitív módon. Na most, akkor lefordítom egy óvodás szintjére.
Feltevés és elmélet következik!
Én tudok gitározni, te nem.
Lefogok egy E-Dur-t ami neked nem tetszik. Megkérdem miért.
Mert szar, jön a válasz.
Miért is szar, kérdezek vissza?
Mert ennek nem így kéne hangzania. Válaszolod.
Hát akkor hogy? Kérdezem én.
Úgy ahogy a tomi csinálja melletted.
Jah, de a Tomi G durt bontogat, én pedig E-durt pengetek.
Mit válaszolsz? Hogy neked az jobban tetszik? Rendben van, akkor hallgasd őt, de ne mond azt hogy szar, mivel fogalmad sincs magáról a hangszerről és a technikákról.
Ez most egy borzalmasan lebutított verzió volt, óvodás szinten, de így talán megérted.
Nyilván ha te is játszol gitáron, és letudsz fogni egy E-dur-t akkor lehet véleményed a másik technikájáról, de amíg azt sem tudod mi az, addig légyszíves ne kritizáld mások munkásságát.
Elég sznob hozzáállásod van,pont a zenei teljesítmény az,amit az átlagember is könnyedén megtud ítélni "szakmai" ismeret nélkül. Puzsér meg ha nem is Mozart,de egy hangyaf.nyit többet ért a művészetekhez,mint az átlag,és a zenei kritikái többnyire helytállóak szoktak lenni.(ja amúgy nem szeretem már,csak szólok,nem akarom védeni mindenben)
És különben is, lehet 13 hangszerrel és bonyolult,nehezen megjegyezhető kottával,hangszereléssel,akármivel is sz.r zenét csinálni. Meg a jó zenét is el lehet cseszni. Na ne mondd már,hogy ami sz.r azt senki nem kritizálhatja,ha nem tud legalább 4 hangszeren játszani...
A filmkritikusok általában értenek a színészethez, meg nem kell kritikusnak lenni ahhoz hogy lásd hogy valaki beleéli-e magát a szerepbe vagy csak felmondja a szöveget. Mellesleg javarészt a kritikusok nem kritizálnak, hanem mocskolnak, legalább is a magyar oldalakra ez jellemző.
Kretén meg édes barátom az, aki mondja, vagy az édes jó anyukád!
mert csak az az egy szempont van. hogy milyen a színész hozzáállása, mi? amúgy nem tudom, de én nem csak fröcsögést szoktam látni a kritikusoktól.
Amúgy meg ha ilyen "okos" vagy, akkor minek kérdezel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!