Hogyan tudnék azonnal értelmes, összetett gondolatokkal reagálni?
Ha egy beszélgetésről van szó, akkor nem tudok csak egyszerű, "buta", sablonos dolgokat mondani. A legtöbb ember olyan könnyen tud kapásból hosszú, összetett válaszokat odavágni, de nekem sok idő kell ahhoz, hogy mélyebb gondolatokat tudjak megfogalmazni - ezért csak írásban tudok kiteljesedni.
Lehetne ezen fejleszteni?
Olvass sok könyvet, hogy legyen szókincsed. De ne valami ponyva szir-szart vegyél elő.
Plusz légy tájékozott a világból, hogy azonnal legyen véleményed, ha feljön egy téma.
Én olyankor vagyok így, mikor zavarban vagyok. Akivel közvetlenül, "lazán", fesztelenül tudok beszélgetni, azzal normális, kerek, értelmes mondatokban tudok beszélgetni.
Viszont ha valakivel szemben zavarban vagyok, akkor nem csak tőmondatokban válaszolok, de sokszor még hülyeséget is mondok, amit persze hirtelen nem tudok kijavítani.
Nem olvasni kell, teljesen baromságot mondanak.
Meg kell tanulnod legyőzni az idegességet miközben veszekedsz, és egyből gondolkodni a válaszokon, fejleszteni az érveléseden. Olvasásnak semmi köze nincs ehhez, pörögnie kell az agyadnak a megoldáson, a válaszon, hogy értelmesen tudj mellette érvelni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!