Mi a véleményetek a Mensa tagságról, ahova a 130 IQ szint feletti emberek léphetnek be?
Nemrég kitöltöttem egy hivatalos tesztet, kíváncsi voltam mennyire különbözik a netes formától. Igazából nem sokban. Sikerült a teszt, és kaptam egy levelet is mellé hogy beléphetek. Én viszont nem akarok és előtte sem akartam, csak kíváncsi voltam milyen.
Véleményem szerint semmi értleme az egésznek úgy ahogy van, ez nem lehet reprezentatív, csakis egyfajta specializált gondolkodásmódot mér. Én ez alapján nem szívesen ismerkednék, az emberek akik a tesztírások voltak (a felügyelőkkel együtt) egy-két kivétellel nem voltak nagyon szimpatikusak, olyan érzést keltettek bennem mintha többnek gondolnák magukat a többi embernél.
Én se léptem be, alakítsák csak a saját kis szektájukat. Nem igazán tetszett a tagok személyisége sem gondoltam nélkülük többre viszem. Másfelől a tagsági díj..
Egyetemen kreatívabb emberekkel lehet találkozni, az iq nem minden hiába a papír és a tagság
Lehet hogy az adott feladatot tök jól megtudja oldani egy személyiség, de nem jelenti azt, hogy másban ugyanazt az "IQ" szintet érné el...
Ha belegondolsz, hogy sok olyan ember van, aki a munkájában lelkileg is elfárad, de nem feltétlen munka, ez lehet egyéb probléma is... akkor könnyen lejön, hogy ezek az emberek nehezebben, vagy inkább görcsösebben állnak egy újabb feladat elé, mint azok, akiknek szinte mindenük megvan, leginkább idejük a filozofálásra (amire mindenki képes lenne), sokkal hamarabb, és nagyobb megfontoltsággal küzdenének meg egy ilyen IQ felmérő feladattal. Ez nem más mint önbizalom keresés, és önfényezés, vagy mind kettő.
Mégegyszer: attól, hogy valaki képes 135 IQ szintre teljesíteni egy ilyen feladatsort, nem jelenti azt, hogy más problémákat amikhez már inkább tapasztalat kell, megfog tudni helyesen oldani... 135 volt az eredményem, mégis sok mindenben éreztem már hogy analfabéta vagyok. Pl ács szakma, kőműves szakma... Az értelmet keresni kell az emberben, nem megtalálni.
Nem tudom, nekem negatív lett az IQ tesztem, így csak a konyhai menzára léphettem be.
A válasz 0%-ban hasznos.:)
Úgy vagyok, mint az 5-ös. 137 az intelligenciahányadosom, de az élethez egy nulla vagyok. Inkább lenne 110-es az IQ-m és lennék talpraesettebb...
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!