Rossz lett az érettségim?
Magyar: 60%
Töri: 61%
Matek: 82%
Szakmai (vegyész ismeretek): 80%
Kémia (közép): 82%
Német: 89%
Én nem igazán vagyok magammal megelégedve, mert a németen kívül az összes éppen meglett, igazából csak a szerencsén múlt, hogy jobb jegyet kaptam. Meg mondjuk töriből és irodalomból 4 éven keresztül 2-es voltam és az írásbelijeim 50-52 pontosak lettek belőlük, csak azért sikerült 4-esre felhúznom, mert szóbelin magyarból meg töriből is a legkönnyebb tételeket húztam. Emiatt egy kicsit olyan érzésem is van, hogy nem érdemeltem meg...A töri és az irodalomtanár is ott dicsért a szóbeli után, hogy fuhh milyen jól sikerült nekem, nagyon büszkék rám meg minden, de igazából mindkét tantárgyból s3gghülye vagyok, meg a szóbeli tételeket se igazán dolgoztam ki, vagyis magyarból konkrétan egy darabot se, csak egy barátnőm ideadta az ő kidolgozott tételeit, de azokat is lusta voltam megtanulni és a szóbeli előtti este jutott eszembe, hogy magyarból semmit nem tanultam még és vagy 4 tételt egyszer átolvastam és pont azok közül húztam ki 1-1 tételt. Töriből meg kidolgoztam vagy 10 db tételt és a szóbelin kihúztam egy olyat, amit ki se dolgoztam, de az volt a legkönnyebb, mert tavaly vagy talán most év eleje felé tanultuk azt a leckét és egy darab évszámot nem kellett kb megjegyezni hozzá, meg nevek közül is csak 1-et.
Aztán ott a szakmai, 4 éve ezeket a dolgokat tanulom, mégis csak 80% lett, pedig szerintem ezek után elvárható lenne, hogy legalább 90%-os legyen az érettségim, főleg középszinten...
A kémia megint ugyanez, ráadásul a szóbelin mondtam egy nagyon nagyon nagyon nagyon gáz dolgot, persze ahogy kimondtam, nekem is eszembe jutott, hogy anyám, de fogyatékos vagyok, de akkor már késő volt, mert a tanár is mondta, hogy ez nem jó...És kicsit van egy olyan érzésem, hogy csak azért adta meg az ötöst, mert megsajnált vagy mert szeret, nem tudom..
És a németet is elég rossznak érzem, mert 10 éve németet tanulok, dicséretes ötös is voltam eddig belőle, erre nem tudok egy 90%-on felüli középszintű érettségit se összehozni belőle...
Ebben a hónapban megyek nyelvvizsgázni és eddig nem igazán aggódtam miatta, de most már igen..
Szerintetek ezek mennyire rossz vagy jó eredmények? És így még van értelme egyetemre jelentkeznem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!