Két azonos foglalkozáú és/vagy érdeklődésű személy kehet-e harmonikus kapcsolatban, vagy óhatatlanul rivalizálni fognak?
A kérdés párkapcsolatokra vonatkozik inkább, az együttélés miatt.
Művészek, írók, költők, táncosok, stb. (Kreatív munkát végzők), akik ugyanazt csinálják, inkább támogatják vagy lehúzzák egymást szerintetek?
Miért ne? :D Ez általánosítás közös érdeklődés az jó dolog,persze ennek megvan a rossz oldala is.
De én úgy vagyok nem hasonló emberek között előbb van konfliktus mint hasonlók között,még is jobban megérti az ember a másikat ha hasonló gondjai vannak.
Személyiségtől függ.
Valaki imádja hogy a másik is olyan mint ő, és imádja a barátságos rivalizálást, képes a másik lenyűgözni őt és beindítja a versenyszellemet, vagy ha olyan a kettő személyisége, akkor képesek idegeskedni a másik sikerén, irigykedni egymásra. Ha az utóbbi előfordul egy párkapcsolatban, akkor az nem valódi párkapcsolat.
Nekem van az ismerősöseim között egy matematikuspár. Mindketten kutatnak.
Abszolút nincs ilyen gondjuk, ha a másik eredményt ér el, büszke rá a párja.
Teljesen kiegyensúlyozott a kapcsolatuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!