Van itt akinek sikerült kigyógyulni mély depresszióból?
Menj el pszichiáterhez.
Ez amit leírsz,egy hangulati nyomottság,rosszkedv,ami része lehet a depressziónak,önmagában nem meríti ki azonban a fogalmát, a súlyos depresszió tünetei teljesen mások,mint fogyás,állandó erős rosszullét,étvágytalanság,cirkadian ritmus felborulása,magas szorongás,félelmek, energiaszint végletesen alacsony,ilyesmik.
Majd az orvos segít eldönteni,mi az ami segíthet.
A motivációt kell felkelteni valahogy,hogy legyen kedved változtatni.
Remélem nem bánod ha tegezlek.
Hát, ha mély depresszió alatt nem a katatónikus állapotot érted, akkor igen. Nekem sikerült.
És ebben nem egy szakember segített, személyem szerint attól hogy elküldött egy pszichiáterhez gyógyszerért, attól csak még reménytelenebbnek éreztem az egészet. Magamon segítettem. Amint elhatároztam, hogy így nem folytathatom tovább.
Elmentem külföldre, gyakran mentem kirándulni a szabadba, egyedül, és nekem jót tett.
Azóta viszont inkább mérges vagyok, mint depressziós és rettenetesen megvetem az olyan embereket, akik miatt egyszer olyan mélyre süllyedtem. De ez is elmúlik majd egyszer, ha eléggé akarom.
De szerintem az,hogy kinek mire van szüksége,az teljesen egyénfüggő.
Ezt neked kell eldöntened.
Az első válaszadó üzenetének végével nem értek egyet.
Ez a Szophoklész szerű "az a legboldogabb akinek a legkevesebbre van szüksége" gonodolkosásmód, sok esetben nem jó. Hiszen, a kérdező azt írja 'az egyetem sem megy úgy ahogy akarom', tehát akarja hogy menjen, így felesleges lenne inkább takarítónak mennie.
Egy pihenő év viszont, lehet hogy segíthetne, és minden egyébbel egyetértek amit azt 1-es számú válaszadó írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!