Éreztetek már úgy, hogy egy másik nemzet közelebb áll hozzátok, mint a sajátotok? Bővebben lent.
3 évvel ezelőtt, sok kisebb-nagyobb esemény hatására nagyon megkedveltem őket. A nemzetet, a nyelvet, az emberek stílusát. Azóta bárhol is van róluk szó, mindig felkapom a fejem, sporteseményeken is mindig nekik szurkolok. Ehhez hozzátartozik az is, hogy ők "segítettek" kilábalni a depressziómból (nem közvetlenül).
Persze örülök a magyarok sikerének is, de ha a magyarok pl kikapnak, nem renget meg annyira, mintha ez a nemzet kapna ki...
(Direkt nem árulom el, melyik nemzetről van szó, nehogy valaki felismerjen. :))
Tudom, hogy ez nem szép dolog, és egyfajta hazaárulás, de valamiért úgy érzem, ők többet adtak nekem mint a magyarok..
Van itt olyan aki hasonlóan érzett már? Vagy mit gondoltok erről?
Én nem nemzetekben gondolkodom.
Ismerek rengeteg külföldit, mindenhol van korrekt jofej és szemétlàda, mint itthon.
Én nem látok más nemzetet általában mindenben jobbnak nálunk, de különböző dolgokban persze van ilyen. Minden nép kulturája hozzájárul az emberiség kultúrkincséhez. Az olaszok jók a tésztákban, a franciák a sajtokban, a thaiföldiek a leves terén, a japánok a sushiban, mi magyarok a halászlében, hogy csak a gasztronómiát említsem.
Én az emberiséget tartom nemzetemnek és a Föld nevű bolygót hazámnak. Kicsit lokálpatriota is vagyok a vén kontinens irányában, hiszen Európában vagyok leginkább itthon, de különlegesen szeretem ősi közös bölcsőnket Afrikát is. Azért minden más kontinens is a szívemhez nőt ahol már jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!