Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Éreztetek már úgy, hogy egy...

Éreztetek már úgy, hogy egy másik nemzet közelebb áll hozzátok, mint a sajátotok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

3 évvel ezelőtt, sok kisebb-nagyobb esemény hatására nagyon megkedveltem őket. A nemzetet, a nyelvet, az emberek stílusát. Azóta bárhol is van róluk szó, mindig felkapom a fejem, sporteseményeken is mindig nekik szurkolok. Ehhez hozzátartozik az is, hogy ők "segítettek" kilábalni a depressziómból (nem közvetlenül).

Persze örülök a magyarok sikerének is, de ha a magyarok pl kikapnak, nem renget meg annyira, mintha ez a nemzet kapna ki...

(Direkt nem árulom el, melyik nemzetről van szó, nehogy valaki felismerjen. :))

Tudom, hogy ez nem szép dolog, és egyfajta hazaárulás, de valamiért úgy érzem, ők többet adtak nekem mint a magyarok..

Van itt olyan aki hasonlóan érzett már? Vagy mit gondoltok erről?

2017. jún. 16. 10:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
26%

Én nem nemzetekben gondolkodom.

Ismerek rengeteg külföldit, mindenhol van korrekt jofej és szemétlàda, mint itthon.

2017. jún. 18. 14:25
 12/13 anonim ***** válasza:
73%
Régebben igazi japánmániás voltam, de kinőttem belőle. Akkor úgy éreztem, hogy ott sokkal boldogabb lennék, csak a jó dolgokat láttam a kultúrájukból. Nem mondom, hogy kiábrándultam, de mostanra látom az összes negatívumot is, ami miatt mégsem gondolnom már annyira jónak.
2017. jún. 18. 16:04
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem látok más nemzetet általában mindenben jobbnak nálunk, de különböző dolgokban persze van ilyen. Minden nép kulturája hozzájárul az emberiség kultúrkincséhez. Az olaszok jók a tésztákban, a franciák a sajtokban, a thaiföldiek a leves terén, a japánok a sushiban, mi magyarok a halászlében, hogy csak a gasztronómiát említsem.

Én az emberiséget tartom nemzetemnek és a Föld nevű bolygót hazámnak. Kicsit lokálpatriota is vagyok a vén kontinens irányában, hiszen Európában vagyok leginkább itthon, de különlegesen szeretem ősi közös bölcsőnket Afrikát is. Azért minden más kontinens is a szívemhez nőt ahol már jártam.

2017. jún. 20. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!