Szerintetek milyen nő Boncza Berta?
Én rengetegszer láttam már a képeit, de a nevét legtöbbször elfelejtem. Szerintem a legtöbb akkor élt nőhöz képest jól nézett ki. Szép lány volt, aranyos arca volt. Ha most képzelném el, ugyanígy képzelném el hajilag, egy kicsit lazábban, de átfésülve, és egy hozzásimuló fehér ruhában.
A személyisége is egyébként elég bújós lehetett, mer fiatal is volt, Ady költészetét is kedvelte. Műkedvelő lány volt. Mit gondoltok? Létesítenétek kapcsolatot vele? Tudom, hogy hülye kérdés, de mindig is visszatértem az élettörténetére, mert böngésztem Ady-t, és tök szép, nem?
Olvastam az életéről több helyen is. Szerintem én nem akarnék kapcsolatot vele. Ady halála után ugyanúgy fűzte Babitsot...nekem az volt az érzésem, hogy idősebb, ismert költőkkel akart lenni mindenáron. Nem bíznék a hűségében, és tekintve, hogy vérfertőző kapcsolatból született, a mentális egészsége felől is vannak kétségeim.
Ahhoz azonban szerintem nagyon értett, hogy kedveltesse meg magát és fényezze magukba forduló férfiak önbizalmát. Valóban szép, és az jön le, hogy tudta is "magát illegetni", azaz a női szépségével is hódította a mufurc irodalmárokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!