Hogy lehet az ilyen "terjeszkedő" emberekkel szemben fellépni, gyengíteni az általuk okozott károk hatásait?
Most szépen fogalmaztam, de gondolom sejtitek, hogy milyen embertípusra gondoltam. Ha mégsem, kifejtem:
Mindig az én ismerőseimmel barátkozik, elszedi a barátaimat, megutáltat mindenkivel, ler#b@ncoz, pedig ő a r#b@nc...Ilyenekre gondolok. Nyilván irigy rám, vagyis úgy gondolom. Mindig lesi kik az új ismerőseim, és azoknál benyalja magát...Ilyenek. A vége az egésznek az, hogy a többség engem utál meg, vagy szimplán levegőnek néznek, mert bekavart. Közben figyelik, kikkel találkozom és megbeszélik kivel láttak, hol, és gyártják a pletykákat a magánéletemről. És erről onnan tudok, hogy meghallottam egy-egy beszélgetést. Igen, hallgatóztam, mert a szemembe senki nem mondta meg, hogy mi lett a baja velem. Gondoltam a füleléssel előrébb jutok. Beszéltem már az illetővel, persze személyesen nem mert, ezért chaten beszéltünk. Ott kedves volt velem, de azóta folytatja a kis "ellenhadjáratát". Nem szeretném, hogy utáljanak engem miatta az emberek, mert alapvetően rendes és megértő vagyok. A beszéd nem használt, milyen lehetőségeim vannak még? Vagy eleve hagyni kellene azokat az embereket, akik miatta utálnak engem meg?
Köszönöm a válaszokat!
Mit kellene tenni?
Levegőnek nézni, nem foglalkozni vele.
Ja és aki meg ellened fordul haver, mert az illető elmagyarázta a haverjaidnak "mit kellene tudni rólad", nos azokat a haverokat is levegőnek nézni.
És így lepantittani 10-12 embert, az egész brigádot, és keresni normális haverokat.
Eleve hagynám az ilyen embereket. Gondoljanak, amit akarnak. Ha nekik pár rossz szó elég ahhoz, hogy ne kedveljenek, az őket jellemzi. Inkább hajtok a minőségibb, mélyebb barátságokra. Ők kevesebben lesznek, de legalább nem adnak hitelt mindenféle lejárató pletykának, mert ismernek és tudják, mennyit érsz.
Labjegyzetben: ezért nem szeretem a széles munkahelyi kollektívát, mert ott mindig esélyes, hogy ilyen idiótákkal kell eltöltenem a napom nagy részét, míg egy baráti társaságot vagy rokonságot könnyebben kizárhatok az életemből.
Én nem feltétlen törölném ezeket.
De amúgy ha tényleg meghülyülnek teljesen törölnek azok majd téged, hidd el.
És akkor egy felesleges munka megspórolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!