Ti mit szóltok ahhoz, hogy ha egy férfi eldöntötte, hogy a fiának x legyen a neve és a lányának is ő adta a nevét és ez a feleségnek nem tetszik? Kinek van igaza?
Ezen már én is gondolkoztam, mivel én is ha jelenlegi párommal maradok, akkor ezen a téren lesz vita.
S arra jutottam hogy akkor két neve lesz... Az egyik amit az apja akar, a másik amit én. Szerintem ez teljesen jó ötlet.
Köszönöm szépen a válaszokat, de szerintem meg rossz ötlet két nevet adni, egyet értek a szülőkkel.
Nem értem egyébként, hogy miért akarja valaki saját magáról elnevezni a gyereket még ha férfi is és ilyen egyszerű neve van. Nekem eszembe sem jutott volna a lányomat magamról elnevezni.
Sok családnál régi hagyomány, és máig magától értetődő hogy a fiú az apja, a lány meg az anyja nevét kapja.
Ez nekem se tetszik, sose nevezném a lányomat úgy ahogy magamat, illetve a fiamat se úgy ahogy az apját. Sőt még úgy se ahogy az exeimet. De úgy sem ahogy bármelyik közeli élő rokont, vagy barátot. De valakinek ez nagyon fura...
Pl barátom se érti ezt 😞
De ha nem is tetszik, akkor sem úgy működik, hogy eldöntöm, hogy Péter lesz. Szerintem inkább a Zalán, mint egy tucatnév. Ki mondta, hogy arról akarja elnevezni, amit te mondtál? Lehet, hogy egy barátját hívják így és azért tetszik neki a név.
Most aki Attilának nevezi el a fiát, az sem azért, mert a nagy hun vezérről akarja elnevezni, hanem mert mondjuk szimplán tetszik neki a név. Hülyeséget írtál, bocs. Egyébként az anyuka inkább a Miron felé húz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!