Hogyan viselik el az emberek a képzett tanácsadókat, vagy népnevelöket mint Popper Péter?
Latom a gyakorin , hogy az épkézláb tanacsokat visszautasitjak az emberek , mikor valaki finoman , nemtrágárul ravilagit az igazsagra, fúj de utálják az emberek . Azokat szeretik akik fenntartanak egyfajta tévhitet a kérdezönél stb.
Ennek a fényében kérdem , hogy hogyan viselték el annak idejen az emberek popper petert aki nagyon okosakat mondott , de kemenyen megmondta a hallgatóságának az igazsagot , igaz nem oltan stilusban mint Csernus., hanem egy magas nivón.
Megis vettek jegyet az elöadasaiira nem kövezték meg. Ezt hogyan magyarazzatok?
Ha egy kismama panaszkodik h frissen szült es megvaltozott az élete, hianyzik a szabadsaga, mindenki mondja h ez hormonális , setald ki magad . Megborult az agyad biolémiája. Mintha nem volna igaz amit mond , tabutéma megélni hogy a szabadsagot elvesztetted.
Pedig ezt el kell fogadni , tudomasul venni es kihozni a legjobbat a helyzetböl.
Mire jó a tagadás?
Én sokszor voltam Csrrnus előadáson, ésa barátnőimmel azon röhögtünk, hogy milyen emberek járnak oda. Hallgatják az előadást és ahhoz hülyék, hogy felfogják, őket alázza éppen Csernus :D
Pl. az egyik előadás témája a féltékenység volt, mellettem ülő csaj lelkesen tapsolt, de egyébként egész előadás alatt a pasija lábára tette a kezét jelezve, hogy foglalt :D Kész vicc.
Az emebrek azt hiszik, hogy ők a kivételek, közben ugyanolyan hülyék, mint a többi.
Első válaszoló +1 Bárcsak adhatnék több zöld pacsit. :D
Amúgy kérdező, igazad van, és sajnos magamon is észrevettem sokszor, hogy ilyen műtanácsokkal, belenyugtatással altattam magam (meg a tőlem tanácsot kérőket).
Kedves Kérdező!
Látod, van, akinek hasznos és értékes az, amit Popper Pétertől hallott, és van, akinek nem. Nem hiszem, h P. P. professzor kiakadt volna azon, h a szavait, könyveit, előadásait nem értik meg/nem értékelik. Nem kell és nem is lehet mindenkinek tetszeni. Ahogy Müller Péter Iván mondja is: mindegy, hogy ki szeret, ért, aki érteni bír. Ennyi. Semmit le nem von a tanítása értékéből, h hányan szeretik, v nem szeretik (persze hozzá sem tesz :) ). Meggyőződésem, h a Popper Péter leginkább segítő/támogató/szeretetteljesebb gondolatait mondta el nekünk. (Nyugodjék békében!)
Mire jó a tagadás? Arra, h szétválogasd magadban, mire szánsz időt/kivel tartod a kapcsolatot/kit koptatsz le. A felemelőkre v a lehúzókra? A feltöltőkre, v az energiavámpírokra? Az "igenemberekre" vagy az "úgyse" emberekre? Aki illatmécsesre gyújt, vagy aki cigire? Aki imádkozik, vagy aki káromkodik? Hm?
Üdv és jó fejlődést kíván: Ԙ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!