Miért jelent Magyarországon sok embernek problémát, idegességet hogy más jobban él min ők?
Kezdjük a legelején: Dolgoztam itthon havi 150-200 ezerért amiből nagyrésze albérlet volt, a többi ami meg maradt (kb 100-120) abból kaja rezsi stb. Tehát maradt hó. Végére kb 50 amit félre tudtam tenni. Nem tudom hogy képes valaki ennyiből megélni. Autó ? Még egy normálisabb darabot se nagyon sikerült vennem, csak olyat hogy éppen hogy guruljon.
Nem beszélve Tv rő , telefonról stb..
Ezért 6 éve elhatároztam hogy lelépek egy jobb élet reményében és kiköltöztem Németországba(alap nyelvtudással és közép felső angol tudással)
Rövidre fogva, összejött.
Bekerültem egy nagyobb szállítási vállalatba, egy raktárba. Igaz elég sokat kell dolgozni itt is pont úgy mint otthon kellett, de megéri ( havi 700-900 ezer között keresek +|- túlórával)
Ezek alatt az évek alatt sikerűlt szinte mindent megvennem ami kellett.(ezt beleértve egy felsőbb kategóriás pár éves Audit is)
Itt térünk vissza a kérdésre , ugyanis évente párszor haza szoktam látogatni a szüleimhez, és szinte még az utcán is megvető tekinteteket kapok, nemhogy még a régebbi ismerősöktől, mert nagyrésze azt hiszi hogy külfőlöldön a pénz az ember nyakába hullik és nem kell dolgozni érte.
Ebből a szempontból három csoportba lehet osztani az embereket.
Az egyik -ahogy Miquel írja- mer továbblépni, nekifut az újnak, ha kell, még a bizonytalannak is.
A második: elfogadja ami van, és megpróbálja kihozni belőle a legjobbat.
A harmadik:
-irigyli az elsőt amiért volt bátorsága elmenni,
-fikázza a másodikat amiért volt bátorsága maradni,
-megvet mindenkit aki az övétől eltérő véleményen van.
/a harmadik nagy ívben kerülendő/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!