Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért csinálják bizonyos...

Miért csinálják bizonyos emberek, hogy nem lehet tőlük kérdezni?

Figyelt kérdés

Mostanra tűnt fel, hogy az emberek nagy része rendesen bedühödik, ha két kérdésnél többet merek feltenni, mert például nem értek valamit vagy érdeklődni szeretnék.

32 éves vagyok, önálló háztartással, de a szüleim a mai napig azt csinálják, amit gyerekkoromban: ha nagyon nem értek valamit és többször rá kell kérdeznem, apám kiabálni kezd és kioktat, anyám dührohamot kap, és vagy a telefont teszi rám vagy ha nála vagyok, csapkodni kezd.

A legenyhébb, amikor csak azt mondják, hogy akkor hagyjuk, pedig tényleg nem kötekedésből kérdezek, hanem ártatlan érdeklődésből, mert nem értem az adott dolgot és szeretném megérteni.

Ugyanez a szemlélet általános például a szolgáltatóknál (ha a saját számlámról kérdezek), a sarki boltban (volt már olyan, hogy egyedüli vásárló voltam, nem tartottam fel a sort, mégis sóhajtozott az eladó), mondanom sem kell,hogy az orvosnál is,ahol SAJÁT MAGAMRÓL nem kérdezhetek!

Ez miért van? Mikor én bárkinek bármit szívesen elmagyarázok, megmutatok, fáradtan is.

2017. máj. 24. 15:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Próbáld azt tenni, hogy ha van több kérdésed, akkor sorra, egymás után felteszed őket, és onnantól márcsak a válaszokat kell meghallgatnod. Így szerintem nem lesznek dühösek. Egyébként engem akkor szokott feldühíteni az ilyen, amikor csinálnám a dolgom vagy sietnem kell valamerre, és már a 60. kérdést is megválaszoltam, de akkor is van még kérdése...

DE MIÉÉÉRT? (életbölcsesség by Ábelka)

2017. máj. 25. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!