Belső késztetés a segítségnyújtásra és az adakozásra?
Ki mit gondol erről? Ti szoktatok másokon valahogyan segíteni önzetlenül? Ha igen, akkor miért kezdtétek el?
Én rendszeresen adok vért és vérplazmát, pedig félek tűktől (de szerencsére nincsen fóbiám), és volt már, hogy kaptam visszajelzést is, hogy valaki megkapta a véremet és az nagyon feldobta az amúgy unalmas napomat. A véradást úgy kezdtem el, hogy egyik pesti kirándulásom alkalmával kaptam egy szórólapot és menet közben megnéztem, majd valamiért úgy éreztem, a szívem húz oda arra a véradói kitelepülésre. Emellett bármikor segítek elsősorban a barátaimnak, de az ő haverjaiknak is és másoknak is, ha teljesíthető és nem használnak ki. Továbbá pénzben másokat nem szeretek kiegészíteni több ezer Ft-okkal, viszont a barátaimnak kölcsön szoktam adni, ha kérnek. Volt már példa, hogy hajléktalanokon is segítettem pénz- és kajaügyileg, de ez valahogy nem az én világom volt. 21/f
nekem pont a véradás nem jön magától
szoktam másoknak segíteni, idegeneknek inkább, mert az ismerősök már eléggé visszaéltek ezzel
nem tudom miért, de sokszor van, hogy a lelkiismeretem nem hagy nyugodni ha segíthettem volna valakinek, de nem tettem...pedig tök apró hülyeségekről van szó sokszor...
de remélem ezen is hamar tudok változtatani
24F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!