Nem tudom mit tegyek, tudnatok egy picit segiteni?
és itthon letudnád tenni az érettségit?
am 12. osztály kell, 1 év alatt akarsz 2 osztályt lerakni?
és szerinted menne?
hát figyelj érettségi utána szakma...
ha ezeket betudod vállalni, akkor 3 év alatt eljuthatsz arra a szintre, hogy dolgozhass ápolóként
24F
Az érettségi azért nem olyan nagy szám, mint amekkorává felfújják. Jó, tanulni kell rá, de nem egy egyetemi vizsga. Azt nem értem, hogy eddig pontosan mit tanultál vagy végeztél? Azért valami alapod csak van. Nem tudom egyébként pontosan mik a szabályok, mert forrong a közoktatás, de azt tudom, hogy amikor én kb. 10 éve gimnáziumi tanár voltam, volt egy angol-magyar anyanyelvű kölyök, aki Angliában járt suliba, de szeretett volna magyar érettségit is tenni. Gyakorlatilag nem járt órákra de eljött az érettségire és letette. Szóval felkészülni akár önálló tanulással is lehet, aztán annyira hazaugrasz, hogy letedd valamelyik suliban. Utána kell járni iskoláknál, biztos fogják tudni.
Aztán ha ez megvan, akkor szétnézel a neten, pályázol, megkérdezed az ismerőseidet, stb. Úgy, mint mindenki más. Valami majd csak akad. A nyelvtudás - pláne ha magas szintű - mindenhol nagy előny. Ne szontyolodj el, egyáltalán nem vészes a helyzet, nem a középkorban élünk! :)
Leírom a lényeget, mert lehet, hogy nem ment át:
Elég csak az érettségere (azaz pár napra) hazautaznod Magyarországra, ha külföldön tudsz rá tanulni. Levizsgázol aztán visszamész. De kérdezz meg egy gimnáziumot, hogy tényleg megy-e ez (10 évvel ezelőtt ment).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!