Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti mit gondoltok, hány cm...

Ti mit gondoltok, hány cm ALATT nevezhető egy pasi nemhivatalosan "törpének"?

Figyelt kérdés
Természetesen nem a hivatalos orvosi értékre vagyok kíváncsi, amely alatt törpenövésűnek bélyegeznek egy embert, hanem a társadalom általános vélekedésére. Tudom, hogy ez egy pejoratív jelző, mégis számtalanszor megkaptam már a húszas éveim során, hogy törpe/mélynövésű/hobbit vagyok. És sajnos legtöbbször a nőktől, de most nem is a nemi identitás a lényeges (nem célom a hangulatkeltés), mert nem társkeresés szempontjából kívánom megközelíteni a dolgot (ott úgy is a minél több annál jobb elv érvényesül 175, de inkább 180-as alsó korláttal). Később elárulom a magasságomat is, először azonban arra lennék kíváncsi, hogyha nem is törpének (feltételezve, hogy van köztetek polkorrekt ember), hány centiméter alatt gondoljátok azt, hogy "Hát, ez a pasi tényleg elég kicsi" és emiatt...fogalmazzunk úgy, hogy esztétikailag kicsit "bántja a szemeteket". Komolyan írjátok le az őszinte véleményeteket, mert pont az lenne a kérdés célja, hogy tisztában legyek mások köntörfalazást nélkülöző véleményével. Írjatok egy kor/nemet és a magasságotokat is légyszi. Köszi előre is.

2017. máj. 15. 17:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%

170 körüliekre mondom, hogy alacsony, 160 centi már azért pici... viszont van ismerősöm, aki 165 cm körül van, nálam alacsonyabb, de olyan zömök és izmos, hogy sose jutott volna eszembe az a szó rá, hogy törpe vagy hobbit. :D Igazság szerint senkire nem mondtam még ilyet, pedig van ennél alacsonyabb haverom is.

150 centis fiúra sem mondanék semmi ilyet, nyilván nem állítanám, hogy magas, de nem törpézném le. Ha elég cuki feje van hozzá, kifejezetten aranyosnak találnám. :D

Sose tudtam azt mondani, hogy van ideálom, pláne, hogy a magas fiúk, de az évek során bebizonyosodott, hogy kifejezetten az alacsonyabbakhoz vonzódom. :D Az első barátom volt 190 körül, de utána csak 170-180 közöttiek. A mostani párom is 175 cm körül van, én 168 vagyok, de simán veszek fel mellette magassarkút és egyikünket sem zavarja, sem a környezetünket. Nekem ez jön be, nem csípem, ha valakinek csak a mellkasáig érek. :D

24 N 168 cm

(Amúgy meg a Lovely Complex az egyik legcukibb anime a világon. :D )

2017. máj. 15. 18:38
 12/21 A kérdező kommentje:

"(Amúgy meg a Lovely Complex az egyik legcukibb anime a világon. :D )"

Ööö...az meg mi? 🤔

2017. máj. 15. 18:56
 13/21 anonim ***** válasza:
46%
160 alatt.
2017. máj. 15. 19:23
 14/21 anonim válasza:
63%

Szerintem 160 alatt de csak azért mert így alacsonyabb nálam.

Én szeretem az alacsony fiúkat

14/L

2017. máj. 15. 19:33
 15/21 anonim ***** válasza:

175 alatt

20/F 221cm

2017. máj. 16. 15:02
 16/21 Girgoy ***** válasza:
78%
Attól is függ, hogy milyen népről van szó. Pl. egy nemhivatalos "skandináv törpe" valszeg nagyobb, mint egy nem hivatalos "japán törpe".
2017. máj. 16. 15:05
 17/21 A kérdező kommentje:
Én egyébként 170 vagyok és szerintem 175 alatt már nem lehet meglepődni azon, ha valaki ezzel a jelzővel illet egy alacsony pasit, persze a negatív megnyilvánulás attól még elítélendő, de sajnos azt vettem észre, hogy rengeteg olyan tizenéves (sokszor 14 éves) kislányt látok manapság, akik simán vannak olyan magasak, mint én. De 175-től már nem hiszem, hogy egy pasit a magassága miatt lenne értelme cukkolni, mert nem sok olyan csaj van, aki 173-tól magasabb. A 173 is egy sztenderd modellmagasságnak számít. Palvin Barbi is akkora. Ugyanakkor azt is észre lehet venni, hogy a közösségi oldalakon/fórumokon míg Messire (170) és Tom Cruise-ra (173) is szoktak megjegyzést tenni a magasságuk miatt, addig Hamiltonnal (175), Vettelel (176) vagy más F1-es pilótával valamit Jason Statham-el (178, ami korántsem akcióhősre illő paraméter) kapcsolatban még sosem szembesültem ezen a téren negatív megjegyzéssel. De az átlag magasság is olyan 176 körül van, mind Európában, mint pedig az USA-ban. Ez 5'9" angolszász mértékegységgel. Szóval én már törpének számítok, annak is érzem magamat, mert nem telik el úgy egy nap, hogy ne találkozzak olyan kisiskolás 13-14 éves lánnyal, aki velem egymagas.
2017. máj. 16. 15:32
 18/21 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező te még mindig jobban jártál valamennyivel mint én 158 centisen... 26/F
2017. máj. 16. 16:49
 19/21 anonim ***** válasza:
Én is azt tapasztaltam férfiként, hőgy a nők emberszámba sem vesznek, ha nem vagy minimum 175 cm.
2017. máj. 16. 23:55
 20/21 anonim ***** válasza:
170 cm nem olyan alacsony.
2017. aug. 1. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!