Mi a baja a barátnőmnek (páromnak)?
Március 15-én nem vett fel kokárdát, oké; nem ismerte (összekeverte) a székely zászlót és az Árpád-sávos történelmi zászlónkat, oké; elveti a Kárpátia együttest, mert "nagy magyar", egy túlnyomó részben magyarok lakta határ menti szlovákiai településen amikor jártunk, a települést a szlovák nevén nevezte rögtön azután, miután a rendes magyar nevét mondtam (egy ott lakó ismerősöm is magyarul használja a település nevét, eszébe nem jutna a szlovákot használni).
Az állatainak is idegen nevet akar adni, a személynevekben is az idegent szereti
Legközelebb mit várhatok tőle, bemegy a boltba és kolozsvári szalonna helyett cluj napocai szalonnát kér? Vagy pozsonyi kifli helyett bratislavai kiflit?
Ez valamilyen xenofília vagy magyargyűlölet? Hogyan kezeljem?
Ezek problemak? Ha igen, kerdezd meg tole.
Amugy a karpatia tenyleg szar. Nem tudom miert hallgatja akarki is. En siman szakitanek a parommal, ha megtudnam, hogy ilyen igenytelenseggel bunteti magat.
#2-es: Honnan veszed, hogy nagymagyarországos ember vagyok? Éppen a moldovás részből és abból, hogy leokéztam, hogy nem viselt kokárdát, az derül ki, hogy nem vagyok őrültmagyarkodó. És a pesti 48-as forradalmat jelképező kokárda miért lenne nagymagyarországos? Vagy ha kolozsvári szalonna van kiírva a boltokban és mindenki úgy használja, akkor mindenki nagymagyarországos? Te talán cluj napoca szalonnát mondasz helyette.
#6-os: szerinted is nagymagyar az, aki kokárdát visel? Képzeld, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Bokros Lajos és a te liberális vezetőid is szoktak kokárdást viselni, szoktak himnuszt énekelni. Tehát szerinted Gyurcsány is egy nagymagyar nacionalista őrültmagyarkodó. A felfogásodból ilyesmiket lehet állítani, mert ez következik belőle!
#7-es: nacionalista gyökér mindenki, aki kokárdát visel? Gondolom te is viseltél már életedben, és édesanyád is, tehát mindketten nacionalista gyökerek vagytok.
#8-as: érdekes kérdés, de nem foglalkoztam még az ő állampolgárságával, nem kértem el a személyiét és nem kérdeztem meg erről, mert feltételezem, hogy csak simán magyar állampolgár, mint a többség. Miért olyan fontos az állampolgársága, hogy egy kapcsolatban feltétlenül tudni kell?
#9-es: Bécshez oda-vissza van történelmi és kulturális kapcsolataink, nem is egyszer Magyarországhoz tartozott, máskor meg Bécsből irányítottak minket, így érthető a magyar vonatkozás. De Moldova fővárosához nem sok közünk volt semmilyen szinten, így érthetetlen, hogy miért kellett ennyire magyarosítani.
#10-es: kifejtenéd bővebben? Miért nem próbálod meg a szlovákiai, de akár délvidéki (pl. Szabadka) és székely településeken megkérdezni a helyieket, hogy hogy hívják a településüket? Sejtem, hogy a magyar nevét fogja mondani a többség. Ebben mi az a hűdenagy nacionalizmus meg zikkhej dolog?
#11-es: a zene vagy együttes milyenségét nem akarom most megítélni, itt csak azzal volt a baj, hogy a politikai vagy ideológiai hovatartozásuk alapján ítélik meg őket. Ezek alapján a Republic meg kommunista (legalább baloldali), vannak fideszes dalok és együttesek, a rap meg hasonlók afro-amerikai kisebbségi műfaj, stb., minden zenét el lehetne helyezni ilyen skálán, de hidd el, engem nem ez érdekel, hanem magát a zenét hallgatom és szeretem, legyen az bármilyen nyelvű vagy ideológiájú.
A kárpátia számomra nem más mint hang alapú környezetszennyezés. Halász Judit belepirulna a dalszövegek egyszerűségébe, pedig felnőtt embereknek szólnak általában. (elvileg)
Zeneileg pocsék, komolyan, mulatós mélységekbe ereszkedő audioterrorként tudnám jellemezni.
Hiába teszed fel a szart a polcra, abból nem lesz befőtt.
Semmi baja nincs a barátnődnek. Vannak dolgok, amelyekben alultájékozott (zászlók), van, amiben más az ízlése (zene), a településneveket meg lehet, hogy előbb jegyzi meg a térképről, mint hallomásból. Az, hogy az idegen hangzású nevek tetszenek neki, megintcsak ízlés dolga.
Nem gondolom ennyiből, hogy bárkit különösképpen szeretne vagy utálna a barátnőd. Inkább csak az a helyzet, hogy ami neked kardinális kérdés, az neki nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!