Ha két személy beszélget akár személyesen, akár chaten miért írhatja le többször is a nevem? Vagy mikor ír privátban hogy szia .. ez mit jelent?
Én akkor szoktam a nevét is odaírni,ha kedvelem/szeretem az illetőt.
Pl anyának sem csak annyit írok,hogy szia.
Hanem :szia anya.
Vagy: a barátnőmet is sokszor megszólítom csetelés vagy beszélgetés közben. Pl "szia Kata. "..de Kata..." "figyelj,Kata"
Utolsó. Úgy kezdődik a mondatom,hogy: " ÉN AKKOR SZOKTAM"
És nem úgy,hogy: "mindenki"
Feleslegesen ne kötekedjèl már. 😂
Én is akkor szólítam a màsikat a nevén többször is,ha kedvelemvagy közelebbi hozzátartozóm.
A barátomat is mindig megszólítom fb-on. (Személyesen természetes ) "Szia Ákos" stb
De akár ha a haverommal beszélgetek chaten/személyesen gyakran elhangzik a neve a szàmból.
Volt akivel már hosszabb ideje beszélgettem és néha leírtam a nevét,ha trécseltünk vagy a levél elején megszólítottam. :D
Ne gondold túl. :D
Csak nyomatékosít. Vagyis érezteti h ez neked szól, felhívja a figyelmed mégegyszer az adott dologra. Esetleg így jobban hangzik a mondat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!