Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha két személy beszélget akár...

Ha két személy beszélget akár személyesen, akár chaten miért írhatja le többször is a nevem? Vagy mikor ír privátban hogy szia .. ez mit jelent?

Figyelt kérdés

2017. máj. 1. 22:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt, h megszolit, nyomatekosabban.
2017. máj. 1. 22:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor szoktam a nevét is odaírni,ha kedvelem/szeretem az illetőt.

Pl anyának sem csak annyit írok,hogy szia.

Hanem :szia anya.

Vagy: a barátnőmet is sokszor megszólítom csetelés vagy beszélgetés közben. Pl "szia Kata. "..de Kata..." "figyelj,Kata"

2017. máj. 1. 22:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válszokat!
2017. máj. 1. 22:59
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
ezek szerint én nem szeretem az anyámat...legtöbbször csak sziát írok neki
2017. máj. 2. 01:22
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó. Úgy kezdődik a mondatom,hogy: " ÉN AKKOR SZOKTAM"

És nem úgy,hogy: "mindenki"

Feleslegesen ne kötekedjèl már. 😂

2017. máj. 2. 06:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is akkor szólítam a màsikat a nevén többször is,ha kedvelemvagy közelebbi hozzátartozóm.

A barátomat is mindig megszólítom fb-on. (Személyesen természetes ) "Szia Ákos" stb

De akár ha a haverommal beszélgetek chaten/személyesen gyakran elhangzik a neve a szàmból.

Volt akivel már hosszabb ideje beszélgettem és néha leírtam a nevét,ha trécseltünk vagy a levél elején megszólítottam. :D

2017. máj. 2. 06:22
 7/9 A kérdező kommentje:
És ha tanárról van szó, akkor az mit jelent? Mert rajta kívűl két barátom szokta ezt csinálni, bár a tanár ritkábban írja a nevem.
2017. máj. 2. 07:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne gondold túl. :D

Csak nyomatékosít. Vagyis érezteti h ez neked szól, felhívja a figyelmed mégegyszer az adott dologra. Esetleg így jobban hangzik a mondat.

2017. máj. 2. 08:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Jó viszonyban vagyok vele éa másnál nem szoktam látni hogy leírja a nevét csak azért kérdeztem.Meg osztályból csak az én válamat érinti meg néha.Azt sem tudom hogy jelenthet-e valamit vagy sem.De itt nem gondolok rosszra meg szerelemre egyáltalán nem gondolok.Csak érdekesnek találom.
2017. máj. 2. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!