Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményed arról az...

Mi a véleményed arról az emberről aki 42 éves és csellel megúszta a sorkatonaságot és erre büszke is? Egyik rokonom. Mennyire hazafi?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 28. 15:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
97%

Én 40 éves vagyok és szintén csellel úsztam meg a katonaságot. Négyszer voltam sorozáson 2000 és 2002 között. Egyetem után elkezdtem dolgozni és megnősültem majd lakást vettünk hitelre. Ekkor akartak bevinni katonának.

Büszke vagyok arra, hogy a 6 hónapnyi sorkatonáskodásnak nevezett bohóckodás helyett inkább a családomat választottam. Nem bántam meg. Mondjuk a sorozáson nagyjából tisztában voltak, hogy aki papírt hoz az nem akar lenni katona.

Kérdésedre válaszolva én elfogadom a döntését és még helyeslem is. A hazafiság meg nem a sorkatonanságon múlik.

Természetesen ha megtámadnák az országomat én bevonulnék. De ha a hazám támadna meg egy másik országot (pl Romániát) akkor nem lennék katona. Ha így nézzük akkor most hazafi vagyok, ha meg úgy nézzük akkor meg hazaáruló.

2017. ápr. 28. 19:14
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a hazámat, és hazafinak is gondolom magam, de ha lenne ma sorkatonaság, én is kibújnék alóla. Nem gondolom, hogy attól lennék hazafi, hogy tirpák, izomagyú barmok között ugrabugrálok fél évig, akik szívatnak és mindenféle mocskos baromságokat csinálnak egymással és velem. Semmi kedvem nem lenne ehhez a baromsághoz, és főleg nem hanyagolnám ez miatt azt, hogy a karrieremet építsem (család, egyetem, munkahely). Ez utóbbival inkább szolgálom a hazámat, ha jól csinálom, mint azzal, hogy egy ordítozó barom hangjára keljek reggel hatkor, és a bozótban rohangáljak mindenféle egymást szívató paraszttal...
2017. ápr. 28. 23:45
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Legyen is büszke rá! Sajnos nekem nem sikerült megúsznom,életem legrosszabb időszaka volt az a kilenc hónap. Nem attól lesz valaki hazafi,hogy volt sorkatona.
2017. máj. 1. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!