Mi a véleményed arról az emberről aki 42 éves és csellel megúszta a sorkatonaságot és erre büszke is? Egyik rokonom. Mennyire hazafi?
Én 40 éves vagyok és szintén csellel úsztam meg a katonaságot. Négyszer voltam sorozáson 2000 és 2002 között. Egyetem után elkezdtem dolgozni és megnősültem majd lakást vettünk hitelre. Ekkor akartak bevinni katonának.
Büszke vagyok arra, hogy a 6 hónapnyi sorkatonáskodásnak nevezett bohóckodás helyett inkább a családomat választottam. Nem bántam meg. Mondjuk a sorozáson nagyjából tisztában voltak, hogy aki papírt hoz az nem akar lenni katona.
Kérdésedre válaszolva én elfogadom a döntését és még helyeslem is. A hazafiság meg nem a sorkatonanságon múlik.
Természetesen ha megtámadnák az országomat én bevonulnék. De ha a hazám támadna meg egy másik országot (pl Romániát) akkor nem lennék katona. Ha így nézzük akkor most hazafi vagyok, ha meg úgy nézzük akkor meg hazaáruló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!