Milyen ember az aki bunkó, érzéketlen és önző?
6 vagyok és nem veszem vitaindításnak, de te tévedsz és ki is fejtem miért. Én nem állítottam, hogy a pszichopaták bunkók, ezt a kérdező írta. Azt sem, hogy minden sikeres ember pszichopata lenne és azt sem, hogy minden pszichopata sikeres lenne.
De az már tény és sok helyen olvashatod, pszichológiai szakemberektől, hogy a pszichopaták tulajdonságai ideálisak ahhoz, hogy sikereket érjenek el. Olvasd el a pszichopatákról szóló pszichológiai publikációkat és látni fogod. Például a pszichopaták nagyon megnyerőek tudnak lenni és képesen érzelmeket imitálni, pontosan ők azok, akik nagyon megnyerők tudnak lenni.
Szóval ha velem akarsz vitázni, inkább ne, hanem a szakemberekkel tegyed. Akiktől én is olvastam.
Abban igazad van, hogy a siker mindenkinek mást jelenthet, de az emberek többségének a szemében a sikeres ember az, aki anyagilag gazdagodik és egyre nagyobb befolyással rendelkezik. Például Steve Jobsot szokták a sikeres pszichopata mintájaként emlegetni (akiről tudom, hogy már nincs, és nem is én találtam ki ezt, inkább azt mondom, hogy halottakról vagy jót, vagy semmit).
Eddig szó sem volt pszichopatákról. Sem én, sem a kérdező nem említett ilyet. Ha már felhoztad, és ahogy te is írtad a pszichopaták megnyerőek tudnak lenni ergo nem bunkók. A bunkó embereket kiveti magából a társadalom.
Én azt látom, hogy az emberek nyugodt életet várnak a pénztől és gazdagságtól. Egy pszichopata viszont rengeteget "dolgozik" a pénzért és a pozíciójáért; manipulál, szimulál és élvezi is. Egy egészséges lelkületű embernek ez teher lenne, nem játék. A pszichopatáknak nincsenek jól működő, biztonságos, hosszú távú és kielégítő kapcsolatai. Nem éli meg a szerelmet, a szeretetet, a biztonságot, a barátságot, sem azt, hogy a bajaival számíthat mások segítségére, támogatására. Egy egészséges ember számára egy ilyen élet nem lenne sikeres és boldog. A pénügyi helyzetének fenntartásáért továbbra is manipulálnia kell a környezetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!