Nagyon elhagytam magam az utóbbi egy évben, hogyan szedjem össze magam?
Szégyenkezem amiatt is, hogy erre csak most döbbentem rá.
Korábban szorgalmas voltam, de egy éve felhagytam a diákmunkával, mert szerettem volna, ha több időt fordítanék a tanulásra. Ez eddig okés is lenne, de olyannyira elúsztam a dolgaimmal, hogy most csúszom is. :( Határozottan lustává váltam. Pár hete próbálok diákmunkát keríteni. 2 helyről "majd hívnak", egy napot pedig voltam egy gyárban, de az egy katasztrófa volt. Most szerdán egy másik gyárban kaptam munkát, de már félek az egésztől előre.
Nyelviskolában álmaim nyelvét tanulom, de a legutóbbi vizsgaidőszak miatt a csoport egy három hós szünet mellett döntött. Jövő héten folytatjuk, de elő sem vettem szinte, pedig gondolatban megvolt az ismétlésre való hajlandóság.
Elment a kedvem az evéstől, vagyis már nem élvezem. Általában órákig éhezem, mire ráveszem magam egy kis evésre, bármilyen ételről legyen is szó.
Átfordult a bioritmusom: éjszaka vagyok ébren, hogy egyedül lehessek, nap közben alszom szívesebben.
Ha találkozóm van a barátommal vagy valamelyik barátnőmmel, nincs kedvem menni. Nagyon nehéz megerőltetnem magam, de amikor már ott vagyok, minden szuper, nagyon jól érzem magam.
...
Korábban is jelen voltak valamennyire ezek a dolgaim, de már lassan csak vegetálok. Régebben például tanultam is a vizsgáimra, hogy sikerüljenek, most már csak a kifogásokat keresem, hogy "minek neki állni, ez sem fog összejönni".
Hogyan lehet ebből a gödörből kimászni, ha a kudarcok miatt motivációm és önbizalmam sincs?
Amúgy minden elismerésem, ha ezt valaki végig olvassa. :D
24N
Elolvastam :) de ez az éhezéses dolog nem jó, gondolom a vércukrod szaladgál összevissza, meg ki tudja, szedsz-e még mellé valamit?(fogamzásgátló)
Sokan panaszkodnak gyengeségre, erőtlenségre, ilyenkor nehéz megmozdulni még csak el is kezdeni utánajárni, miért van ez, de szerintem menjél el egy dokihoz, nézess vérképet először, meg ez az éhezés pont hogy nem jó, ha fogyni akarsz, rendszeres evés kellene, na meg mozgás.
Kávé, cigi, gyógyszerek stb...kukába.
olvastam már ennél sokkal hosszabbat is :D
szerintem próbálj meg rendszert vinni az életedbe, megmondani, hogy mikor mit csinálsz és ahhoz tartani magadat!
és ebben benne van az étrend is!
amúgy ezt a környezetedben senki nem vette észre rajtad? nem próbáltak motiválni?
24F
Köszönöm szépen a tanácsaitokat. Kitalálok magamnak napirendeket, ez egy jó ötlet. Az ételt megpróbálom letuszkolni a torkomon, vagy kipróbálok újakat, hátha megjön az étvágyam. :) Mindig is nagyon vékony voltam, szóval nem fogyni szeretnék az éhezéssel. Semmi károssal nem élek (cigi, kávé, gyógyszer, alkohol, energiaital semmi).
Nem tudom, miért veszett el a motivációm. Sosem szerettem a tanulmányaimat, nem csak egy éve kezdett frusztrálni, hogy azt tanulom, ami nem érdekel. Egyszerűen szép lassan leeresztettem, de mindegy, majd feltornázom magam újra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!