Egy Asperger szindrómás ember "fogyatékos"?
Dehogy, most ahogy olvasom hogy mi is ez valójában. Hát nyugodtan kijelenthetem magamról hogy ez lettem az idők folyamán.
Aki így születik azt nem tudom, én inkább hátrányos helyzetű embernek mondanám akinek nehezebb közösségi életet élnie. Annyira nem fontos ez, hiszen annyira sokszínűek vagyunk szerencsére.
Én aspergeres vagyok. Ez nem fogyatékosság. Hátránynak sem feltétlenül nevezném. Valóban kellemetlen, hogy nem tudok másokkal beszélni, ellenben rengeteg remek tulajdonságom van ennek köszönhetően, amivel érvényesülhetek, manipulálhatok másokat.
Nem vagyok magányos, de inkább azt választanám, minthogy népszerű legyek, de fele annyira értelmes mint jelenleg. Az asperger remek dolog, ha megtanulod felhasználni az ezzel járó előnyöket. :)
Sziasztok.
Fogyatékoságnak én se mondanám,de van olyan akinek már sajnos közelit hozzá.
De minden embernél más hatalmas a sprektum.
És az emberek azt hiszik anyibol áll csak nehéz beileszkedni vagy nehéz a kommunikáció bárcsak ennyi lenne,de nem sajnos enél sokkal több.
Igen vannak olyanok akiknek sikerül jó munkahelyet találni pl:programozó vagy ilyenek,de lesz olyan is aki alig tud dolgozni vagy írni olvasni sem tud vagy nehezen tanul meg.Vagy egésznap bent van egy szobában és ütlegeli magát.
Ezeket csak azért írtam le, hogy nem minden aspergeres rendelkezik magas iq val sajnos valaki bőven az átlag alat van.
Persze sokaknak lesz a betegsége miatt és a beszükölt értdeklődése miatt egy területen kiváló ,de sajnos vannak olyanok is akik nem.Ezt igy nehéz lenne megmondani mert minden embernél más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!