Mitől függ, hogy valaki a meleget vagy a hideget bírja jobban?
Súlytol is.
Pl aki edz v kövér,azok nem meleg pàrtiak, mert aki edz annak a verkeringese jobb rs az hőt termel, testuk is forrobb, a koverek meg be vannak dunsztolva a hájjal.Ill a korosabbak meg ájuldoznak melegben mert nem tudnak ugy hőt leadni de telen jobban be tudnak oltozni igy védekezni az ellen hogy hőt tartani sem képesek
Én azt vettem észre, hogy ahhoz van köze: ki, mikor született?
Anyám szinte sosem fázott, én hiába könyörögtem, hogy lefagyok, akkor is kinyitotta az ablakot - decemberi születésű volt.
Én szintén 30 fokban érzem jól magam nyáron - nyári születésű vagyok. Másik ismerősöm 18-20 fokot szereti - szeptemberi születésű.
Szóval jó eséllyel Te a nyári hónapokban születtél - párod meg a téliben - kitaláltam? :-)
1-esnek:
Idős is vagyok "hájas" is vagyok - mégis szeretem a meleget és nem ájuldozok :D Na, ezzel mit kezdesz? :D (2-es vagyok)
Attol hogy te igy erzed az nem egyenlo az atlaggal.
Ugy birom az ilyet.
Valaki akár statisztikát is közöl erre jön egy aki azt hiszi felulirja a tobbmillo emberbol vont atlagot
Ezt mindig benézik
Melegre már nem.emlékszem
De a hidegről biztosan tudom, egy dokfilmben volt, ahol ezt tesztelték
És kiderült, hogy nem a zsíros emberek bírják jobban, akikről azt gondolnánk, hogy rajtuk van a szigetelés, hanem az IZMOSAK! Ennek oka pedig, hogy az izmoknak nagyon jó a vérellátottsága, nehezebben hűlnek ki a végtagok stb...
Őőmm egy neandervölgyiről szóló dokfilm volt. Nagy izomzatuk miatt bírták jobban a jégkorszaki hideget a mai embernél.
Genetika. Dobj ki egy oroszt Afrika közepén vagy dobj ki egy afrikait Szibériában. Egyik sem fogja bírni a másik időt az esetek 99%-ában.
Európán belül is vannak különböző népcsoportok, etnikumok, rokonságok, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!