Hogy tanulhatnék meg érvelni? Egyáltalán meg lehet tanulni?
Figyelt kérdés
Sokszor megkaptam már azt másoktól, hogy nem tudok érvelni. Mindig személyeskedek és érzelmi szempontból közelítek meg mindent.
Mit tehetnék, hogy ez változzon? Hogyan lehetnék racionálisabb beállítottságú?
17/L
2017. ápr. 13. 17:25
11/12 anonim válasza:
De ezen még nem kell aggódni ebben a korban. Ha 30 évesen is így lesz a gáz.
17 évesen én is csak többnyire figyeltem a párbeszédet, gyenge lettem volna egy vitában.
30 évesen meg én osztom az észt és körém állnak 10-en akik iszák a szavaimat. Főleg 6-9 évesek:)) Nem csak vicc volt. Erről a sziget reklám jutott eszembe a Janklovicsal:)
A lényeg hogy egy vitában értelmesen tudj érvelni és megmaradj egy kulturált szinten ahhoz élettapasztalat és ismeretek is kellenek.
12/12 anonim válasza:
Olvass Szókratészt (pontosabban Platónt, aki lejegyezte a szókratész-dialógusokat). Komolyan. Ha valahonnan, az érvelés ősatyjától tudsz tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!