Aki nem nyom el másokat azt elnyomják mások?
Nem feltétlenül. Valamikor voltam önellátó a szülői gazdaságban, ahol senki sem zsákmányolt ki és én sem zsákmányoltam ki senkit. Ezt az életmódot szerettem legjobban.
Bródy János is így gondolhatja:
"A birkák országában sem birka, sem farkas nem szeretnék lenni"
(Bródy János)
Forrás: [link]
Bár a Kékfény c. műsorban az hangzott el hogy a börtönökben az az íratlan szabály hogy "üss vagy téged ütnek". Ennek ellenére én hiszek az olyan életmódban amit az elején említettem, amikor nincs semmiféle elnyomás.
Nem.
Ahhoz, hogy ne hagyd, hogy elnyomjanak, nem kell elnyomnod másokat.
Ez függ az adott közegtől: ha mindenki mindenkit elfogad mindenféle +/- hibáival, akkor elvileg nem lehet gond.
Ha viszont van 1-2 személy, aki csak arra pályázik, hogy a másik hibáit kihasználva alányessen a másiknak (azaz "kipécézni" valakit), akkor kénytelen mindenki felvenni a harcot...
Átlagban a fent említett kérdés megy az országunkban is, a célt senki sem tudja, hogy miért. Talán mert sokan élvezik.
Csak a tahó pr0li körökben működik így.
Ott van ez a felfogás,hogy "üss" meg mindenkit előre,mert biztos mindenki szemét és bántani akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!