Gyáva vagyok, mit tegyek? Nagydarab 93 kilós férfi vagyok,150 et kitolok, és mégis, amikor egy rosszarcu csöves kopogtatott hogy tekerjem le az ablakot, nem mertem, megijedtem. Mit tehetek? Elvileg fél kézzelfelemeltem volna.28f
Érdekes pszichológia, amúgy a kisebb méretű emberektől jobban kéne tartani, mert hamarabb be tudnak gőzölni.
Egy nagydarab figurát(én is ilyesmi vagyok) ritkán érnek atrocitások, nem nagyon van tapasztalat konfliktus-kezelésben.
Ha csak fizikai fenyegetés esetén érzed magad ijedősnek, próbálj ki küzdősport edzéseket, aztán ragadj le az egyiknél ahol az oktató szimpatikus. Mindegy mit választasz, karate, boksz, kungfu, ...
Ha viszont általában könnyen érzed magad ijedősnek, pl érvelésnél sima beszélésekkor, akkor kiegészítésképpen talán ajánlott elmenni pszichológushoz.
Ez teljesen nomrális reakció. Az, hogy valaki teste képes valamire, nem jelenti hogy az elméje nem fogja meggátolni. Azt javaslom, saját megnygtatásod érdekében hanyagold a kondi termet és helyette iratkozz be egy önvédelmi tanfolyamra. Ezután is és eközben is kerüld a veszélyes helyzeteket, veszélyesnek tűnő alakokat.
Nem az a férfi erős és védelmező, aki szembe mer szállni másokkal hanem az akinek van annyi esze, hogy bele sem keveredik olyan szituba.
Ilyen parkolós helyzetben ne szállj ki. Tegyél úgy mint aki vár valakit, esetleg színlelj telefonálást. Játszd el, hogy dühös vagy a vonal másik végén beszélőre, és hajts tovább. Ha látod, hogy követni kezdenek vedd az irányt egy szupermarket felé, ahol a parkoló be van kamerázva. Majd menj be a boltba és ha kell keringj ott 1-2 órát. Jó esetben nem lesz türelmük és indokuk kivárni, és a kocsidat sem törhetik össze büntetlenül. Ha gáz van, bent szólsz a biztonságiaknak akik ha kell rendőrt hívnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!