Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan dolgozzam fel azt...

Hogyan dolgozzam fel azt amire rájöttem?

Figyelt kérdés

Mindig is jó jegyeim voltak, szinte minden 5-ös és 4-es, 1-2 3-as ritkán.

És most egyetem vége felé (tanítóképző) jöttem rá, hogy én igazából semmihez se értek: a matek,fizika,kémia sose ment, rajzolni, énekelni nem tudok, tornázni végképp nem, beszélni nem tudok sok ember előtt, a nyelveknél sem vagyok valami kiemelkedő. Nagyon zavar, hogy a környezetemben minden embernek van valami + tulajdonsága: pl. szépen énekel, profin rajzol, nagyon jól tud beszélni stb.

Én meg semmihez se értek. Normális hogy értéktelen embernek érzem magam emiatt? 21L

2017. márc. 28. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

valószínűleg te is tehetséges vagy valamiben csak még nem találtad meg mi az...

pl írni, fogalmazni mennyire tudsz?

24F

2017. márc. 28. 21:01
 2/6 PresidentEvil ***** válasza:
65%

.

Valamihez biztos értesz, valamiben biztos jó vagy, legfeljebb még nem jöttél rá, miben. De ha véletlenül semmiben sem lennél jó, gondolj arra, hogy te vagy Az Átlagember, a legfontosabb láncszem, akihez mindenki méri magát, a Viszonyítási Pont, hiszen ha te nem lennél, mások honnan tudhatnák, hogy jobbak az átlagnál? ;)

2017. márc. 28. 21:02
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

Kedves kérdező!

Ne csüggedj. 21 éves vagy, még számtalan dolog van valószínűleg, amibe nem kezdtél bele, de lehet, hogy isteni tehetséged van hozzá. Ez az egyik dolog. A másik az, hogy sok szorgalommal, alázattal rengeteg minden fejleszthető, egészen magas szintre. Miben van motivációd, milyen tevékenység közben érzed jól magad? Abba kell beleásni magad. A harmadik, hogy az iskolai jegyekből felesleges kiindulni, az iskola nem az életre készít fel, hanem egy fentről kitalált tananyagot erőltetnek az ember fejébe. Szinte semmit nem jelent, hogy az iskolában ki és hányast kapott rajzból, vagy matekból. Persze, bizonyos felvételiknél, stb, számít, de ebből nem lehet kiindulni az egész életre.

Legyél nyitott, érdeklődő, foglalkozz olyan dolgokkal, amiket szeretsz, és ne erőltesd valami olyannak a megtalálását, amiben te lehetsz a #1.

Meg úgy egyáltalán, semmit sem szabad erőltetni

24F

2017. márc. 28. 21:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a cipőben, de jóval fiatalabb vagyok nálad.
2017. márc. 28. 21:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Normális érzés szerintem, ilyenen mindenki keresztül megy talán, értéktelenséget érezni.

Tanítóképzőn van egy pár pszichológiai tárgy, ami jó alapot kell adjon saját magad fejlesztésére is, önismeretre, stb... úgyhogy előnyből indulsz szerintem mindenképp :)

Még mielőtt elmondom nekem mi segített, visszakérdezek, ha nem baj... 😃

Feldolgozással kapcsolatban eddig mit csináltál, hogyan próbáltál túllenni a dolgon?

És KE? 😃

2017. márc. 28. 22:08
 6/6 anonim ***** válasza:
az összes + tulajdonság amit írtál, gyakorlással fejleszthető. Ha belefektetnél annyi időt, mint az ismerőseid, lehet, hogy sokkal jobban is menne. Ha valami érdekel, vagy valamit te is szeretnél tudni, akkor kezdj el vele foglalkozni. Senki sem úgy születik, hogy tud 6 nyelven beszélni, vagy profin rajzol. Persze, ha valaki tehetséges, akkor gyorsabban fejlődik, de neki is rengeteg energiát kell belefektetni.
2017. márc. 29. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!