Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Félelmek száma egy emberbe...

Félelmek száma egy emberbe véges? Egy félelem legyőzése újabb félelmet generál?

Figyelt kérdés

2017. márc. 26. 20:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Vannak félelmek, amelyeket le lehet győzni ezek általában a fóbiák szoktak lenni. De vannak félelmek, amelyeket nem lehet.(pl: a haláltól való félelem) Szóval a félelem nem véges. A félelem bele van kódolva az ember ösztöneibe, sőt minden élőlénybe. A félelem arra szolgál, hogy ne csinálj, olyan hülyeséget amibe belehalhatsz. Az agynak van egyfajta "félelem központja". Az agy „félelem központjának” nem szükséges működnie ahhoz, hogy egy állat megtanuljon félni. Ha ez a központ sérült, egy másik terület átveheti az irányítást és megengedheti az agynak, hogy folytassa a félelem-szülte érzelmeket.
2017. márc. 26. 21:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, idő miatt.

Nem, de állapotváltozás miatt születhet.

2017. márc. 27. 01:29
 3/5 anonim válasza:
Szerintem ha legyőzöl egy félelmet és azzal már nem foglalkozol (lehet ezt tényleg inkább fóbiának lehet nevezni) akkor azon már nem kattogsz, helyette jön más. A félelmek száma bennem pedig végtelen.
2017. márc. 27. 20:52
 4/5 anonim válasza:

Részben butaság, melyet az első válaszoké írt. Egy materialista ember mondhatja, hogy nem fél a haláltól, mer miért félne, hisz utána nincs semmi. Belül azonban nagyon jól tudja.meg érzi egy ideig, hogy igenis fél. De minek? Ja, hogy akkor lehet mégis van valami a halál után?

Az pedig nem evidens, hogy valaki féljen a haláltól. A halál egyébként se egy természetes dolog, ahogy azt a mai tudomány egy része, illetve a mai társadalom vall. Én például nem félek a haláltól. Miért? Mert Jézus Krisztus megváltott, és van egy ún. üdvbizonyosságom, hogy kegyelemből kaptam úgymond bemenetelt Isten országába.

De, az igaz, hogy saját akaratból bizonyos félelmek nem legyőzhetők, ugyanis ez nem csak egy életérzés, emögött szellemi tartalom van. Szóval abszolút véges, sőt, a destruktív, rabbá tevő félelem akát 0 is lehet az emberben, ugyanis Isten Igéje azt mondja, hogy a szeretet (agapé - tehát nem az emberi, szögezzük le...) kiűzi a félelmet. Illetve nem a rabszolgaság szellemét vettük ismét a félelemre, hanem a Fiúság szellemét, tehát Isten gyermekévé választ minket.

Tudom miről beszélek, nem vagyok hülye, megtapasztaltam, de Isten személyén kívül nincs menedék, vagy más értelme az életnek.

2017. márc. 30. 15:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Amíg az ember nem él 100% biztonságban, addig mindig lesz valamitől félni. A félelem sok esetben jó, mert vagy valaminek ez elvégzésére serkent, vagy éppen abban gátol meg hogy hülyeséget csinálj. Fél a tűztől, mert tudod hogy megéget és fáj ha belemész, ez egy jó félelem, a túléléshez kell.

Az meg megint más kérdés hogy a mostani civilizált életünkben rengeteg félelmet táplálnak belén, a bacilusoktól kezdve a bevándorlókig. DE ez mind a fejeden és a gondolatvilágodon keresztül jut el hozzád, így csak 1 út van, ha meg akarsz tőle szabadulni részben vagy egészben ha legyőződ az értelmedet és akkor a félelem nélküli végtelen béke lesz a jutalmad, de ez csak keveseknek sikerült igazán az évszázadok során.

2017. márc. 31. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!