A külföldi turisták annyira jót és szépet írnak, rólunk magyarokról, miközben mi folyton ostorozzuk magunkat. Miért van ez?
Turistaként járok Magyarországra és nagyon szeretem. Rengeteg a látnivaló, külföldinek olcsó és kedvesek az emberek.
Viszont tudom, hogy mennyire nehéz ott élni. Rengetegen dolgoznak borzasztó körülmények között, a fizetés semmire sem elég és az embernek hálát kell adni ha nem beteg, mert az orvosok felsőrendübbnek hiszik magukat. Elszomorító amikor itt olvasom, hogy mennyit kell fizetni a szülésért.
Kis apró odafigyeléssel jóval jobb élet lenne Magyarorszagon. Kis empátia, tisztességes munkaszerződés, reális árak a fizetéshez.
Azért, ez nem ilyen fekete-fehér dolog.
Az országokról és a magyarokról sok turista mond jót. Ennek az egyik fontos oka, hogy gyakorlatilag a zsebpénzükből végigbulizhatják a nyarat és pl. szépek a városaink, tájaink.
Közben, rengeteg negatív dolgot is írnak. Kevés a nyilvános wc, az EU-n belül kiemelkedően sok helyen verik át őket nálunk.
Összességében vegyesen nyilatkoznak rólunk, de mi jellemzőbben a pozitív dolgokat vesszük észre. Továbbá, ha már itt vannak, nem arról fognak legtöbbször beszélni, hogy egy másik ország mennyire jó.
Mi azért ostorozzuk többnyire magunkat, mert 0/24-ben láthatjuk, milyen lehetőségeket rontunk el. Szerintem is nagyon jók a lehetőségeink, de nem aknázzuk ki őket.
Turistaként minden országban csak a szépet látod alapvetően és arról is fogsz írni. Voltam pár helyen, szép volt stb. de a franc se élne ott. Szóval na, attól hogy szépet írnak rólunk, még nem egyenlő az élhetőséggel.
De egyébként nem rossz, csak lehetne sokkal jobb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!