Van itt olyan, akinek az anyja/nagymamája egészségtelenül főz (ött)?





Anyósom főz úgy, hogy az egy kész merénylet. Minden leves tetejéről kanalazni lehet a narancssárga zsírt, minden lisztes, rengetegszer van "tészta tésztával". Én egyáltalán nem vagyok ehhez hozzászokva (mi nem így főztünk soha otthon), és utálok nála enni, mert én vagyok a hülye, hogy ezt nem eszem meg, vagy, ha keveset eszem belőle.
Nem szeretnék sem úgy kinézni, sem olyan egészségi állapotban lenni, annyi idősen, mint ő, meg a férje.
Mivel már nem arról szól az ember egy napja, hogy kimegy szántani a földekre napi 8-10 órára, és ezért magas kalóriatartalmú, több órára eldugító ételekre van szüksége, hanem a magyaros konyha ilyen jellegű ételei a mai főleg irodai, ülőmunkát végző emberek esetében sokkal nagyobb kockázatot jelentenek, mint régen. Elhízás, érrendszeri problémák, epebetegségek stb. nagyobb eséllyel alakulnak ki így. Csak ennyi a baj.
Mára gyökeresen megváltozott az életmód, és egyáltalán nem hülyeség változtatni az étkezési szokásokon, vagy legalábbis ÉSSZEL felülbírálni azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!