Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet akkora tudásra...

Hogyan lehet akkora tudásra szert tenni, amekkora Hannibal Lecternek van?

Figyelt kérdés

Minden téren kifinomult ízlés, tudás. Elsőnek a memóriát és a befogadóképességet kellene valahogy (de hogyan?) növelni, hogy ekkora lexikális és továbbfejlesztett tudás be tudjon kerülni az agyba.

Emellett egy szakkörnek (pl. orvostudomány, jogtudomány) a részletes tudása + a pszichológiában elég erősen jártasnak kell lenni.

Milyen források állnak rendelkezésre ehhez? Természetesen korán el kell kezdeni ezt megtanulni.

Nektek mi a véleményetek? Milyen folyamatot állítanátok fel?

2017. márc. 9. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
ember, az egy kitalalt szemely!
2017. márc. 9. 23:17
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Yepp, az egy kitalált személy. Ha mégis megpróbálnánk létrehozni, először is jó genetika és jó környezet kell fiatal korban. Ha valakinek rosszak a genetikai adottságai, akkor egyszerűen nem tud egy bizonyos szint fölé jutni értelmileg. Ha fiatal korban, amikor a legtöbb új dolgot tapasztaljuk, ingerszegény a környezetünk, máris kevésbé leszünk intelligensek.

Ha ezek megvannak, akkor kell az érdeklődés, motiváció és mehet a tanulás.

Ha magadra gondolsz, akkor nem, soha nem leszel olyan, mint Hannibal.

2017. márc. 10. 01:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem magamra gondolok. Én elkéstem vele. És tudom, kitalált személy. De ez nem azt jelenti, hogy nem beszélhetünk róla.

Viszont, ha a genetikának megvan egy jó része, az iskolán kívül is fejlesztheti magát. És ennek a módja érdekelne. Akár könyvek, vagy "praktikák" amivel lehet magad is fejleszteni, vagy éppen művelni.

2017. márc. 10. 06:37
 4/5 anonim ***** válasza:
56%

Persze, beszelhetunk rola.

Hogyan lehetnek olyan mint Darth Vader?

2017. márc. 10. 06:55
 5/5 X a bagoly válasza:
100%
Szerintem Hannibalnak valami az öregdésével van vagy mit tudom én. Nem tompul a hallása szaglása látása ízlelése. Szagra megmondta, hogy milyen pisztollyal lőtt Alana (a sorozatból) meg még könnyezni tud a szép dallamoktól, az ízlelésre ott van, hogy kifinomult kajákat eszik... Arra tudok gondolni, hogy nem halnak el az agysejtjei ezért ilyen okos.
2018. nov. 1. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!