Hogyan lehet akkora tudásra szert tenni, amekkora Hannibal Lecternek van?
Minden téren kifinomult ízlés, tudás. Elsőnek a memóriát és a befogadóképességet kellene valahogy (de hogyan?) növelni, hogy ekkora lexikális és továbbfejlesztett tudás be tudjon kerülni az agyba.
Emellett egy szakkörnek (pl. orvostudomány, jogtudomány) a részletes tudása + a pszichológiában elég erősen jártasnak kell lenni.
Milyen források állnak rendelkezésre ehhez? Természetesen korán el kell kezdeni ezt megtanulni.
Nektek mi a véleményetek? Milyen folyamatot állítanátok fel?
Yepp, az egy kitalált személy. Ha mégis megpróbálnánk létrehozni, először is jó genetika és jó környezet kell fiatal korban. Ha valakinek rosszak a genetikai adottságai, akkor egyszerűen nem tud egy bizonyos szint fölé jutni értelmileg. Ha fiatal korban, amikor a legtöbb új dolgot tapasztaljuk, ingerszegény a környezetünk, máris kevésbé leszünk intelligensek.
Ha ezek megvannak, akkor kell az érdeklődés, motiváció és mehet a tanulás.
Ha magadra gondolsz, akkor nem, soha nem leszel olyan, mint Hannibal.
Nem magamra gondolok. Én elkéstem vele. És tudom, kitalált személy. De ez nem azt jelenti, hogy nem beszélhetünk róla.
Viszont, ha a genetikának megvan egy jó része, az iskolán kívül is fejlesztheti magát. És ennek a módja érdekelne. Akár könyvek, vagy "praktikák" amivel lehet magad is fejleszteni, vagy éppen művelni.
Persze, beszelhetunk rola.
Hogyan lehetnek olyan mint Darth Vader?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!