Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én vagyok ennyire érzéken...

Csak én vagyok ennyire érzékeny lelkű?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 17 éves srác vagyok. Szinte mióta az eszemet tudom én egy nagyon szentinemtalista srác voltam.. nekem nagyon sokat számítanak az érzelmeim a környezeti hatások stb.. Igazából a kérdésem arra irányulna, hogy csak én vagyok úgy, hogy nagyon sok film közbe elkezdek könnyezni? Például az Interstellar c. filmbe 1-2 jeletnél konkrétan sírtam. Nem rég láttam a La La Land (kaliforniai álom) c. filmet a végén ott is sírtam, 1-2 helyen könnyeztem. Most megnéztem a Hobbit 1. részét (bár már láttam csak most fogalmazódott meg bennem a kérdés) ami bár egy meseszerű film, mégis bizonyos jeleneteknél el tudok érzékenyülni. Például a legvégén, amikor Thorin megöleli Bilbo-t. Vagy amikor olyan gondolatokat feszeget a film, hogy Gandalf azt mondja, hogy az egyszerű emberek a leghatásosabbak a gonosz ellen a szeretetükkel, egy egyszerű mosollyal az odaadásukkal. Szerintem ez teljesen kivetíthető a mai világra is és igazából szerintem a Hobbitnak és talán még a Gyűrük urának is az egyik mondanivalója az, hogy az egyszerű, hétköznapi emberek az igazi hősök a jóságukkal, bátorságukkal. Ti hogy vagytok amúgy ezzel? Vagy csak engem képesek a jó történetek ennyire megérinteni? :)

2017. febr. 12. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Empatikus vagy. Ez jó tulajdonság, és az is fontos, hogy a saját érzelmeiddel foglalkozz. Én is szoktam sírni filmeken/könyveken - az Interstellar-on szerintem én is sírtam, de a legtöbbet a Requiem for a Dream-en :D
2017. febr. 12. 19:51
 2/4 anonim válasza:
Ezzel én is így vagyok, nyugi :) Szerintem nincs benne semmi gáz :D 17/F
2017. febr. 12. 19:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Ezt jó tudni, empatikus társaim :). Az igazság az, hogy ezekbe nagyon bele tudom élni magam és szeretek kiszakadni egy film alatt egy rövid időre a való világból.
2017. febr. 12. 20:34
 4/4 anonim válasza:

Ez egy nagyon jó tulajdonság, hogy ennyire bele tudod élni magad egy filmbe. Ez azt jelenti, hogy átérzed az üzeneteket amiket az adott film közvetít. Sokszor jó kicsit elrugaszkodni a valóságtól:)

A Gyűrűk Ura kapcsán én is többször elérzékenyültem és meghatódtam, főleg a 3.rész végén, a hajós jelenetnél. Kevés film volt rám ekkora hatással:D

2017. febr. 13. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!