Csak én vagyok ennyire érzékeny lelkű?
Sziasztok!
Egy 17 éves srác vagyok. Szinte mióta az eszemet tudom én egy nagyon szentinemtalista srác voltam.. nekem nagyon sokat számítanak az érzelmeim a környezeti hatások stb.. Igazából a kérdésem arra irányulna, hogy csak én vagyok úgy, hogy nagyon sok film közbe elkezdek könnyezni? Például az Interstellar c. filmbe 1-2 jeletnél konkrétan sírtam. Nem rég láttam a La La Land (kaliforniai álom) c. filmet a végén ott is sírtam, 1-2 helyen könnyeztem. Most megnéztem a Hobbit 1. részét (bár már láttam csak most fogalmazódott meg bennem a kérdés) ami bár egy meseszerű film, mégis bizonyos jeleneteknél el tudok érzékenyülni. Például a legvégén, amikor Thorin megöleli Bilbo-t. Vagy amikor olyan gondolatokat feszeget a film, hogy Gandalf azt mondja, hogy az egyszerű emberek a leghatásosabbak a gonosz ellen a szeretetükkel, egy egyszerű mosollyal az odaadásukkal. Szerintem ez teljesen kivetíthető a mai világra is és igazából szerintem a Hobbitnak és talán még a Gyűrük urának is az egyik mondanivalója az, hogy az egyszerű, hétköznapi emberek az igazi hősök a jóságukkal, bátorságukkal. Ti hogy vagytok amúgy ezzel? Vagy csak engem képesek a jó történetek ennyire megérinteni? :)
Ez egy nagyon jó tulajdonság, hogy ennyire bele tudod élni magad egy filmbe. Ez azt jelenti, hogy átérzed az üzeneteket amiket az adott film közvetít. Sokszor jó kicsit elrugaszkodni a valóságtól:)
A Gyűrűk Ura kapcsán én is többször elérzékenyültem és meghatódtam, főleg a 3.rész végén, a hajós jelenetnél. Kevés film volt rám ekkora hatással:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!