Szerintetek miért nem képesek elfogadni egymást az emberek?
Én abszolúte módon toleráns vagyok más emberekkel szemben (pl. bőrszín, vallás, nemzetiség, nem), de azt vettem észre, hogy sajnos sokan mások nem, és nem értem, hogy ez miért van. Nem tudom, hogy pl. mi a frászt gondolnak a rasszisták. Mondjuk tegyük fel, utálják a feketéket, és találkoznak egy fekete emberrel. Akkor ő most mi a fenét csináljon, hogy ne utálják? Fesse át a bőrét, hogy fehér legyen? Szerintem ennek tökre nincs semmi értelme. Ugyanúgy, ahogy semmilyen más gyűlölködésnek sincs; mit csináljon szegény, gyűlölt ember? Váltson nemet, váltson bőrszínt, térjen át másik vallásra, másszon vissza az anyjába, és kérje meg, hogy szülje meg őt egy másik országban?
Tényleg, annyira, de annyira nem értem, hogy az emberek miért viselkednek egymással ilyen mocsok módon: az alapján ítélik meg a másikat, hogy hogy néz ki vagy hol született vagy milyen a vallása vagy milyen a neme, nem az alapján, hogy milyen ember. Én azt hittem, hogy ez a szemléletmód réges-régen lejárt, és ma már mindenki normális és tudja, hogy semmit, semmit nem nyom a latban az, hogy valakinek két pigmenttel sötétebb/világosabb a bőre az övénél, de sajnos a való életben nem ezt tapasztalom, mert rengeteg a rasszista, a hímsoviniszta, a femináci (nem a normális feminista, mert szerencsére abból is sok van, hanem a femináci), az antiszemita, az akármilyen vallást gyűlölő, meg úgy általában, a gyűlölködő, és én ezt nagyon-nagyon-nagyon rossznak tartom.
Én nagyon próbálok elfogadó lenni mindenki mással szemben, nem elsőre ítélni, hanem csak akkor, ha már tényleg ismerem a másikat, csak azt nem tudom, hogyan tudnám a körülöttem élő embereket is erre rávenni? Hozzátenném egyébként, hogy még a barátnőm sem teljesen toleráns, mert ő pl. gyűlöli a vallásos embereket, ami szerintem csúnya dolog. Én is ateista vagyok, de most ha valaki hisz, akkor higgyen, nem? Szóval nem értem ezt az egészet, valaki tudna támpontot adni?
Egyébként meg szerintem ha mindenki megtanulna kicsit elfogadóbb lenni a másikkal, akkor sokkal jobb hely lenne a világ.
21: A te fogalmaid szerint tuti rasszista vagyok, pedig nem. Az a baj, hogy ha az ember egy -egyébként a származása mellékes is lenne-cigányra rosszat mond, mert pl. az tényleg bűnöző, máris rasszista. Itt teljesen mellékes a származása, de rögtön azzal védekezik, hogy azért kóterolták be, mert ő cigány. Véletlen sem azért, mert rabolt. Számtalan rendes cigányt ismerek, soha, egy szóval nem bántanám őket, ahogy a rendes magyarokat, szerbeket...stb. nem is szokásom az általánosítás. De amiket írtam, azh tény, a migránsok nagy része nem a háború elől menekül. nézz utána!
Ugyanakkor sajnálom azokat, akik, tényleg onnan menekülnek, családdal együtt, mert most ők is el vannak utasítva.
#21: Igazad van :D Bár szerintem ők kicsit azért tehetnek arról, hogy azt gondolják, egyes emberek kevesebbet érnek a másiknál, míg arról nem tehet egy ember, hogy milyen neműnek születik. De igaz, ennyi erővel a vallásos embereket is joggal ítéljük el (pedig nem). Igen, sajnos az antirasszisták, feministák, stb. egyik nagy problémája, hogy azt hirdetik, mindenkit el kell fogadni, és ők el is fogadnak mindenkit, csak pont azt nem, aki nem ért egyet velük...
De énszerintem egyébként lehet, hogy hatékony módszer az, hogy az intoleranciára még több toleranciával válaszolunk, nem kapjuk fel a vizet, hanem toleráljuk azt, hogy mások nem tolerálnak egyes bőrszíneket, vallásokat, stb.
Ennek ellenére a rasszista, xenofób, valamilyen vallás ellen irányuló bűncselekményeket nem tudom elfogadni. Gondolhatod, hogy a zsidók lopnak és csalnak és pénzéhesek, még akkor is, ha ez nem így van, de ha fogod és módszeresen, szisztematikusan kiirtod őket, na az elfogadhatatlan, minősíthetetlen és embertelen. (Nem akartam előszedi a holokauszt témáját, mindenkitől elnézést kérek érte, de úgy látszik, mégsem tudtam megállni.)
Pepita Ofélia: Igen, sajnos ezek a túlkapások is gyakran megtörténnek. Ott van pl. O. J. Simpson, aki megölte a feleségét meg annak a pasiját, perbe fogták, erre azzal takarózott, hogy biztos azért őt gyanúsítják, mert fekete, és ez mekkora rasszizmus. Pedig nem rasszizmus volt! Nem járnak neki előjogok azért, mert fekete, ugyanúgy, ahogy a fehéreknek sem járnak előjogok, és senkit sem szabadna diszkriminálni az alapján, amiről nem tehet.
És én is pont erről beszéltem a menekültekkel kapcsolatban! Hogy segíteni kell azokon, akik a háború elől menekülnek. Ennek a háború elől menekülős dolognak majd utánanézek. Bár szerintem a gazdasági bevándorlókat is be kéne fogadni egy bizonyos mértékig (nyilván nem több milliót), de ezen lehet vitatkozni.
"Én értem, hogy vannak terroristák a menekültek között, de ezt nem úgy kéne megoldani, hogy kizárjuk a létező összes menekültet Európából."
Nézd, a menekült egy jogi fogalom, aminek a meghatározását leírják a különböző nemzetközi szerződések. A mostani milliós beözönlési hullám nagyon kis része felel meg ezeknek a kritériumoknak.
Már csak azért sem, mert képtelenség ekkora embertömegnek már csak az elindulási pontjukat is felderíteni, pláné, ha ők sem tudják (vagy nem akarják) igazolni, hogy honnan jöttek.
A tömeges migrációval nem az a legnagyobb baj, hogy lehetnek közöttük terroristák.
Az a baj, hogy magukkal hozzák azt az ideológiát, ami élhetetlenné tette a saját közegüket. És Európában is úgy akarnak élni, ahogyan odahaza.
Importálják azt, ami elől elmenekültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!