Egy komoly teszten 160-as iq jött ki. Mihez kezdjek?
Élőben mérték fel szakemberek, de nem is ez a lényeg. Vannak elképzeléseim, illetve kérdezősködtem is, de olyasmit szeretnék csinálni ami tetszik is amellett, hogy hasznos is lehet az emberiségnek akár, vagy számomra. Szeretek rendszerekben gondolkozni, viszont nem szeretek programozni, se matekozni, se a többi ezekhez hasonlót, inkább humán beállítottságú vagyok, szeretem az embereket tanulmányozni, szeretek pszichoanalizálni embereket, néha annyira akarom, hogy akkor is csinálom ha nem kérik, és ezzel esetleg megbántom őket. Szeretek előre gondolkodni, hogy mikor mi fog történni az adott helyzetekben, illetve saját magamat is rendszeresen elemzem. Tudom ezeket nagyjából mindenki csinálja, de ezeknek nincs valami komolyabban előrelátóbb ágazata a pszichológiánál? Mert a biológiai részekbe nem szívesen folynék bele(még ha tudom hogy valszeg úgyis muszáj lesz), viszont érzem, hogy ezt akarom csinálni. És nem feltétlenül emberek problémáit szeretném megoldani, hanem új kapukat megnyitni az embereknek saját magukban, főként az olyan embereknek, akik már sikeresek, hogy a lehetetlent is lehetségessé csináljuk.:D Ki szeretném használni azt ami bennem van teljes mértékben, és ami másokban van azt is.
Tudom nagyon abszurd, meg mindenki arra gondol először, hogy ki ez a srác te, biztos hülyeség az egész, de egyelőre nem jutottam dűlőre, hogy merre/hogyan tovább, és gondoltam hátha kapok itt valami választ, vagy instrukciót.:D
Jaj Balázska fangáziája megint meglódult.
Csak be kell kérdezni és már kussol is;)
Szerintem a kérdező nem felvágni akar ezzel mint ahogyan ezt sokan állítják, csak nem tudja, hogy az IQ meg az IQ tesztek rohadtul nem érnek semmitxDDD
Kb. emlegetni jó és ennyiben ki is merül a szerepe, mindig jól megmosolygom mikor pl. egy TV-s krimiben mondogatják, xy rendőrnek 190-es az IQ-ja, Einsteinénél is nagyobb, stb... és itt sorolják, hogy milyen zsenivel is van dolgunkxDD Én a "bizonyítékokat" jobban szeretem, mint a méricskéléseket amik nagyjából semmit nem mutatnak. Ráadásul, a wikipédia szerint:
"Az IQ (intelligence quotient, azaz intelligenciahányados) egy viszonyító szám, amelynek segítségével kimutatható, hogy a vizsgált személy pillanatnyi értelmi képessége ..."
Pillanatnyi.
Az agy nem mindig képes ugyanolyan hatékonysággal dolgozni, különböző tényezők befolyásolják ezt is.
Így az IQ sem biztos, hogy ugyanolyan lesz mindig.
Persze ez nem zárja ki azt, hogy valaki intelligens legyen, de mint mondtam sokra nem jó az IQ :D
"Szerintem a kérdező nem felvágni akar ezzel"
Jajj dehogynem!
Különben semmi értelme nem lenne a kérdésnek. Akinek 160-as ikúja van, mi a túróért a 80-as IQ-val rendelkezőket kérdezi, hogy mit tegyen.
Csak álmodozik a gyerek. Ha valóban 160-as lenne, nem minket kérdezne, hanem saját magától rájönne :-)
Komoly IQ teszten (értem ezalatt, hogy hitelesített, megfelelő számú emberen tesztelt) ha jól teljesítettél, akkor annyit tudhatsz meg, hogy az IQ-d 135 fölött van. Efölött ugyanis nem mérhető. Az IQ értéke ugyanis nem egy pontszám, hanem szórás, ahol a nagyszámú kitöltő teszi lehetővé, hogy minél pontosabb legyen az eredmény. A 100 az átlagos szint, 135 fölött az emberek 1%-a teljesít. Mivel itt már kis létszámú csoportról beszélünk, ennél pontosabb eredmény nem határozható meg. (Lásd: MENSA teszt) Tehát ha 160-as érték jött ki, akkor ez nem volt egy komoly teszt.
Ettől teljesen független egyébként maga a kérdés, hogy mivel foglalkozhatnál a leírt érdeklődési körrel... A pszichológia mindenképp jó irány, nem feltétlenül kell órabéres agyturkásznak lenned, ha ez nem vonz, lehetsz kutató is, de tény, hogy ga ilyen irányba mozdulsz, a biológiát nem hagyhatod ki. Esetleg a szociológia, politológia lehet még érdekes terület, ezeken belül is elég tág a mozgástér... :) Sok sikert kívánok, remélem, megtalálod álmaid munkáját :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!