Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit jelent az hogy khalifa?

Mit jelent az hogy khalifa?

Figyelt kérdés
Máma egy ismerősöm átiratta a nevét(Facebookon) khalifának . Utána kiírták egy csoportba, hogy khalifáknak itt nincs helye. Nemtudom , csak én nemértem , vagy mégis mit jelent?

2017. febr. 2. 21:29
 1/5 anonim válasza:
100%

[link]

khalifa=örökös(arab nyelven)

2017. febr. 2. 21:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért rakták ki a csoportból, mert a terrorcselekmények következtében minden, ami az arabokhoz köthető, ellenség lett.
2017. febr. 2. 22:40
 3/5 anonim válasza:

Nem tudom, ennek a hülyeségnek semmi köze az arabokhoz, valami énekes manus miatt azt hiszem.

A kalifa igazából egy osman rang, a legfőbb vallási vezetőt jelenti. Eredetileg Mohamed profeta leszarmazottjai viselhették csak ezt a cimet, majd Nagy Szulejmán apja, 2. (Javuz) Selim lett az elso sultan, aki kalifa os volt (eroszakkal lemondattavaz elotte levot). Ettol kezdve a kalifatus a szultanatushoz tartozott, 1924-ben szuntette be Kemal Ataturk (pasa), mikor az osmanokat eluzte a Torok Kt-bol. (A sultanatust mar hamarabb eltorolte)

2017. aug. 2. 15:13
 4/5 anonim válasza:
66%
Az érzés mikor egy tök retardált kérdés alatt megkapot a rendes választ.. Köszi utolsó :D
2017. nov. 8. 18:42
 5/5 Dani828293949 válasza:
Khalifa azt jelenti hogy a hívők hercege
2019. nov. 22. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!