Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem beteges,...

Csak szerintem beteges, amikor egyes párok tudják egymás jelszavát mindenhez?

Figyelt kérdés

Persze tudom, hogy az ő dolguk, nem akarok beleavatkozni.

De ezt nem értem.

- mindenhez tudják egymás jelszavát/PIN kódját

- közös e-mail cím (bár ez még elmegy)

- közös facebook profil

Csak nekem fura ez? Értem én, hogy szerintük ez a bizalom jele, na de az embernek alapba szüksége van egy kis magánszférára is, ami itt teljes mértékben megsemmisül. Aztán ha az egyikük azt mondja, hogy jobb lenne mondjuk külön profil, akkor a másik máris féltékenykedni, meg gyanakodni kezd. Vagy olvasgatják egymás üzeneteit, e-mailjeit, stb.

Nekem is van párom, de nekem eszembe sem jutna az, hogy közös legyen minden, vagy hogy mondja el mindenhez a jelszavát, mert természetes, hogy mindenkinek vannak magán dolgai.

Vagy itt van ez a kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ugyanez...az ilyen emberek abszolút nem igényelnek magánszférát?

Ti mit gondoltok erről? Azon kívül, hogy az ő dolguk. Nem akarok beleszólni, de érdekel, hogy hogyan viszonyulnak az emberek ehhez.

Vagy szerintetek mik az előnyei vagy hátrányai?

Ti belemennétek abba, hogy a párotokkal közös legyen minden és mindketten megtudjátok egymás jelszavát mindenhez?

2017. febr. 1. 22:31
1 2
 11/14 Metionin ***** válasza:
72%

Szerintem az nincs rendben, amikor az egyik (vagy mindkét) fél elvárja, hogy a másik megadja neki az összes jelszavát és jogot formál arra, hogy belépjen a különböző profilokba, kutakodjon. Ha valaki összeköti az életét valakivel, az nem azt jelenti, hogy neki adja az életét! Összeköti, de attól még a saját élete marad amihez szerintem magánszféra is tartozik. És legalább annyi tisztelet és bizalom, hogy nem kutatunk erőszakkal a másik magánszférájában...

Félreértés ne essék, nem baj az ha valakik épp tudják a párjuk jelszavát, a baj ott kezdődik, ha elvárják ezt és kényszerítik a másikat hogy adja meg.

A közös e-mailnek lehet logikus magyarázata, a közös facebook profilt pedig valahogy gyerekesnek tartom. Különálló személyek, attól hogy együtt vannak, még nem forrtak össze. Ennél már csak akkor kapok nagyon hülyét ha valakinek a gyereke a profilképe. Szerencsére az ismerőseim között nincs ilyen de bizonyos hirdetős oldalakon stb. gyakran látok ilyet.

Az utolsó kérdésedre: nem mennék bele. Nekem kell a magánszféra, az e-mail fiókom, a telefonom, a facebookom a magánszférám részei. Az ember tudja a gépem jelszavát, használja néha, a facebookom is sokszor ott van megnyitva előtte de még az üzeneteimet sem olvasná el. Minek? Azok az én üzeneteim, ha rá tartozó dolog van banne, úgyis elmondom neki, amit kirakok azt meg úgyis látja a saját facebookjáról. Én is tudom az e-mail jelszavát és szintén volt előttem hagyva a facebookja, nem igazán izgat hogy kivel mit üzenetel, hiszen az a magánügye. Bízunk egymásban annyira, hogy ne süllyedjünk le ilyen szintre.

2017. febr. 2. 19:03
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A közös facebook profil szerintem is gyerekes, ráadásul iszonyatosan nem praktikus. Hisz eddig (gondolom) a férfi is beszélgetett emberekkel rajta, meg a nő is. Most közös profiljuk van. Akkor most azok az emberek, akik külön a férfival, külön a nővel beszélgettek, honnan fogják tudni, hogy mikor írhatnak úgymond, mikor nem? Mikor van a nő a profil előtt, mikor a férfi?

Vagy olyan dolgokról beszélget az egyik (üzleti, vagy esetleg haveri), ami a másikra nem tartozik, és nem megcsalás okból?

Szerintem ha nem is az elején, de később már egyikük sem fogja jó ötletnek tartani azt, hogy a közös profilokkal, e-maillel, jelszavakkal, stb állandóan egymás seggében vannak. Mindenki igényel egy idő után magánszférát, mert egy párkapcsolat, vagy házasság nem azt jelenti, hogy onnantól egymásra vagyunk gyógyulva.

2017. febr. 2. 22:14
 13/14 anonim ***** válasza:
53%

Mindenki ma döntsön, neki mi legjobb.

Én nen akarnék külön közös oldalakat, e-mailt, stb, de ha bármihez kérné jelszavamat, megadnám. Miért ne tenném. Én nen kérdezném, csak ha valamit megakarok nézni, s nem akarom, ő keresgéljen nekem.

Miért ne olvasnák egymás e-mailjét?

Nevemben csak én válaszolhatok, de miért ne láthatná?

Ugyanez kb mindennel. Facebookszerű oldalaknál nem valami praktikus, általános életlehetőségekkel ha ilyenről beszélünk, nem szeretném sorolni, miért, de 1-1 személyes facebooknál, ha párunk meglát valamit míg fent vagyunk( mert ugye csak ideiglenesen vagyunk fent, határozott, sürgős céllal), miért ne olvashatná, nézhetni, stb ki, ha szeretné. Jót teszek vele, mert megkap egy infórmációt.

Érdekes, te "betegesnek" tartod, ha csak tudják egymás jelszavát, de be sem lépnek. Jobb előre megadni, hátha sürgősen kell valami. Igazából nem tudhatod.

Fura vagy. :D ))

2017. márc. 13. 10:09
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"Jót teszek vele, mert megkap egy infórmációt."

Aha, szóval ha kapsz egy üzenetet egy ismerősödtől, aki azt írja, hogy szorulása volt, aztán bevett valami Lax végű gyógyszert, azt egész éjjel fosott, és ezt mondjuk elolvassa a párod, az aztán marhára lényeges információ, szerintem inkább nem enyhén kellemetlen.

Te is elég "fura" vagy...

2017. ápr. 10. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!