Ha odamegy hozzátok egy ember az utcán pénzt kérni kajára, akkor ti mit csináltok?
Hát megmondom őszintén, én megtanultam nem sajnálni a kéregető embereket. A többségük pofátlan módon, szinte erőszakosan, agresszívan "támad" rád, aztán ha nem adsz akkor meg még fel is háborodik.
Megmondom őszintén én büntetném a rendszeres, agresszív kéregetést.
Ha alázatosan tudna kérni valaki, akkor lehet elgondolkodom azon hogy adjak, de ez nem annyira jellemző.
- acc pézt?
- Minek?
- kajá agyá má
- Nem adok.
- de szívtelen vagy he te nyomorujjá meg
Amúgy rengeteg negatív sztorim van sajnos.
Volt hogy öreg néni jött oda szinte sírva, hogy nincs pénze jegyre, kérdeztem mennyire lenne szüksége, erre olyan összeget mondott, hogy annyiból a Marsra el lehet utazni.
Vagy ugyanilyenek a nem fizetett ki a főnököm és társai, azt mondom ha kér 1-2 jegyre pénzt, hát még oké. De mikor 10-en ezres összegek, hát álljon már meg a menet...És nem is arról van szó, hogy "itt a telefonszámom, és visszaadom", csak adjak random embernek 10++ ezer forintot...
Vagy volt, hogy bolt előtt megállítottak, és konkrétan egész rendelést leadtak hogy kellene kenyér, szalonna, meg egész bográcsra való...
Másik meg, hogy egyszer adsz, akkor legközelebb is jönni fog, elvárja hogy adj.
Nehéz ügy, mert biztos van aki tényleg rászorul, vagy van hogy megszorul az ember és segítség kell, de sajnos a 99% csak lób..szó lusta disznó aki piára költi.
Na meg én amitől kiakadok, mikor elkezdenek az anyagi dolgaiddal jönni.
"Tudom én mennyibe kerül egy ilyen telefon" "Tudom én mennyibe kerül egy ilyen autó".
Vagy van aki ennél is tovább megy, és egyenesen elkezd pocskondiázni hogy "Nektek a szüleitek megveszik a lakást, megkaptok mindent"
Az ilyenektől rohadtul ki tudok akadni, tekintve hogy napi 8-10 órában dolgozom, de ha kell akkor este vagy hétvégén is gépen dolgozom hogy határidőre kész legyünk, a fél fizetésem albérlet viszi el, és azért dolgozok hogy egyáltalán éljek.
Erre jönnek ilyen semmirekellők, akik egész életükben nem csináltak semmit, csak lopják a napot, aztán még ők kapnak támogatásokat, meg segélyes lakást...
én általában olyannak nem adok, aki kér. Csak olyannak adok, aki szimpatikus. Olyanok, akik kérnek, általában agresszívek, gátlástalanok. Kevés kivétel van.
Csak olyannak adok, aki rokonszenves és elesett vagy gyenge, vagy meghat valamiért. Olyan gyakrabban van, hogy én megyek oda valakihez, esetleg nem is koldul, de megszólítom, hogy elfogadja-e a pénzt.
Elég jó emberismerő vagyok, kisugárzás alapján szelektálok.
Szinte csak idős nyugdíjas nőknek, hajléktalan férfiaknak adok. Olyan is van, hogy megveszek gyümölcsöt, virágot, amit árulnak, akkor is, ha nem kell nekem igazából, csak hogy segítsek. De csak ha szimpatikus az ember, és igazából bajban van.
Fiataloknak nem adok soha, ideges is leszek tőlük, felháborítónak tartom, főleg, ha fiatal férfiak kérnek tőlem (nő vagyok). Nagyon sokat dolgozom, nem ingyen van a pénzem. Dolgozzon ő is, kitelne tőle.
Amúgy naponta alsó hangon 10-20 embert is kikerülök, elhajtok. Mi lenne, ha mindenkinek adnék?
#19: Elméletben igen, megbüntetik, ha nem tud fizetni, akkor gondolom leülheti.
Gyakorlatban meg úgyse csinálnak velük semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!