Miért mondják, hogy tehetséges vagyok, ha én nem hiszem el?
Szerintem a rajz eléggé objektív. Biztosan te is látod, hogy hogyan rajzolsz, és barátoktól is kapsz visszajelzést. Az írás kicsit bonyolultabb. Ott sokat számít a befogadó ízlése is.
A zenéről meg kérded meg az énektanárodat vagy más zeneértőt.
A szülők sokszor elfogultak.
De ha nemcsak ők mondják, akkor lehet benne valami, szóval nyugodtan hidd el :)
A szaktanáraim is jelezték, a magyartanárom olvasta a novelláim (Tetszettek neki.), a rajztanárom szakkörre hívott,pedig csak 9. után szoktak menni (nyolcadikos vagyok.) és énekkaros.
A szülői elfogultságra pedig: sosem hallottak énekelni, nem mutattam az írásaim, a rajzaim pedig nem érdekli őket.
Egyrészt a tehetség meg a hülyeség nem zárja ki egymást.
Másrészt meg, ha valaki egy picit is jobb valamiben, mint mások, már tehetségesnek számít manapság.
De nem kell aggódnod, a tehetség önmagában nem elég, ha nem élsz vele, nem fejleszted magad, akkor ugyanolyan középszerű maradsz, mint mások.
Gondolom, mert az vagy. :)
Ez 3 egymáshoz közel álló dolog. Ha ismernél... 😃😃
Hidd csak el nekik, de ha szeretnéd, írj rám s kielemezlek.
A "lehetetlen" kulcsszót minél hamarabb felejtsd el!
Aztán akkor sok minden kiderülhet. Nem ritka, hogy egy embernek szimultán van tehetsége többféle dologhoz, területhez. Találd meg azt, amelyiket a legjobban szereted, és fejleszd magadat benne rendületlenül, mert a tehetséget csiszolni kell!
Az önsorsrontó, magadat visszafogó gondolatokat pedig messziről kerüld a jövőben. (Mondhatnám, hogy elbizakodottá se válj, de esetedben ez nem tűnik valószínűnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!