Érdemes lenne átiratkoznom egy másfajta suliba 11-ben, ha az összes szakmai tantárgyból megbuktam?
Szakközépiskolában tanulok Elektro-technika szakon és 11-re teljesen eltávolodtam tőle. 9-10-ben még úgy elvoltam vele, de most félévkor az összes szakmai tantárgyból megbuktam, még gyakorlatból is. Volna egy olyan lehetőségem, hogy átmenjek egy másik suliba, ahol az érettségi letétele a cél, az a neve, hogy ifjúsági tagozat. Voltam is megkérdezni, viszont anyám meg az osztályfőnököm nagyon ellenezi. Azt mondják, hogy próbáljam kijavítani ezeket a tantárgyakat. Mindig elhatározom, hogy kijavítom, de mikor szakmai órák vannak egyszerűen nem tudok rá koncentrálni és hamar elvesztem a fonalat. Érettségi tantárgyak viszonylag mennek.
Szóval érdemes lenne váltanom?
"de mikor szakmai órák vannak egyszerűen nem tudok rá koncentrálni és hamar elvesztem a fonalat. "
Tedd fel magadnak a kérdést. Attól, mert ott maradsz, képes leszel jobban koncentrálni? Az elektrotechnika nem éppen egy könnyű eset. Tanultam már én is azt, bár végül abbahagytam.
Ráadásul magad is írtad, hogy nehézségeid vannak benne, "eltávolodtál". Ha ez így van, akkor ezt nem fogod tudni bepótolni szimplán 11.-ben. Osztályfőnököd mit tanít? Csak mert anyukáddal együtt nagyon könnyen veszik a helyzeted. Ez nem olyan szakma, amit csak úgy "ki lehetne javítani", főleg ilyen nagy kezdeti hátránnyal nem. Annó tanárom is mondta nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!