Hogyan tudnék változtatni? Rendetlenség, folyton minden szét van szórva ruha cipő stb! Férjem és 6 és 7 éves fiaim folyton minden szétszórnak maguk körül, már nem bíróm a rendszeres pakolást!
Alapvetően a szülőség=áldozat, az a természetes gyerek vállalás utána ha sajnos neked alig marad életed...de ez is megváltozik, még csak 6-7 évesek. Nem voltam még szülő, de anyám-apám mindig azt mondta hogy ők az egész életüket feláldozták értem (és ez még mindig tart) pedig 24 éves vagyok saját keresettel meg minden.
Szóval tisztában kell lenni a dolgokkal, minden jó dolog szenvedésbe kerül.
Ezért sem mertem pl én sem gyereket vállalni még.
Nyugodjál meg, mert a te kezedben kell lennie az irányításnak nem voltam még anya, szóval nem tudom hogyan kell nevelni ezt neked kell tudni!
Sok sikert!
Ezek szerint a felnőtt férjed helyett is tr csinálsz mindent?
Gondolom a gyerekek előtt se volt másként. Már akkor tudnod kellett volna hogy mire vállalkozol. Én ilyen férfinak soha nem szülnék gyereket. Pláne nem 3-at...
De próbálj meg leülni vele és megbeszélni hogy a nők nem dugásra, takarításra meg gyereknevelésre kitalált rabszolgák.
Nagyon sok esélyt nem látok, hogy felnyílik a szeme hiszen ebben szocializálódott és eddig te is asszisztáltál a téveszmékhez.
Amit tanácsolnék: ne csinálj meg helyettük olyat ami az ő dolguk lenne. A gyerekekkel meg lehet beszélni hogy ők okos és ügyes gyerekek nem kisbabák és ha megcsinálnak valamit örülj és dicsérd meg őket nagyon, esetleg motiváld matricákkal vagy ilyesmivel. 6-7 éves korban még nagyon szeretik követni a szabályokat, jobban mint később. Úgyhogy most kell ezt megpróbálni.
A férjed helyett semmit ne csinálj meg. Ha esetleg megkér szépen akkor megtehetsz egy-egy dolgot, de magadtól vagy csúnya kérésre semmit.
A gyerekek ügyesnek fogják érezni magukat, a férjed biztos téged fog elhordani mindennek, de talán rájön hogy mennyi mindent dolgoztál helyette. Mindenképp beszéld meg vele ha kifakad hogy felnőtt ember és nem vagy a rabszolgája. Neki a társadnak kéne lennie nem egy plusz gyereknek. Ez így nagyon nem fair.
"Férjem keresi most a pénzt nem tehetem meg ,hogy nem pakolok utána el!!"
Ezt hogy érted? Ha ő keresi a pénzt, akkor már nem moshat magára? Én is dolgozom és kimosom a ruháimat, elmosogatok magam után és takarítok is. Ez nem áll sehogy összefüggésben. De várom, hogy hátha rávilágítasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!